2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Nőtt a munkaerő-bevándorlás az Egyesült Államokba
2014.01.21
Munkahely
141
Az amerikai gazdaság tavalyi fellendülése nyomán tavaly 15 százalékkal többen költöztek az Egyesült Államokba, mint ahányan elhagyták az országot - derült ki az UniGroup Relocation nemzetközi költöztető cég hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.

2012-ben ez az adat 8 százalékponttal alacsonyabb volt. A legtöbben Nagy-Britanniából települtek át, hogy Amerikában keressék a boldogulást, őket a német, a kínai, az ausztrál, a francia, az indiai, a szingapúri, a kanadai, a svájci és a japán munkavállalók csoportja követte a tízes élbolyban.


Az adatok egyben azt is mutatják, hogy az amerikai gazdaság előbb állt talpra, mint az európai, és hogy a tengerentúli vállalatok jól képzett alkalmazottakat keresnek. Az általában magasabb jövedelmű ügyfeleket költöztető cég szerint a Egyesült Államokba költöző kliensek nagy része vállalati menedzser volt.


A pénzügyi válságot követően a tavalyi volt az első olyan év, amikor többen költöztek Kínából Amerikába, mint fordítva. Ez egyrészt a kínai gazdaság "lehűlésének" következménye, másrészt pedig annak, hogy a távol-keleti országokban működő amerikai vállalatok egyre nagyobb arányban vesznek fel helyi alkalmazottakat.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.