2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Uniós munkavállalás - Basescu aggodalmát fejezte ki egyes uniós tagállamok "nacionalista" magatartása miatt
2014.01.15
Munkahely
139
Aggodalmának adott hangot Traian Basescu román államfő szerdán amiatt, hogy az Európai Unió egyes tagállamai nacionalista intézkedésekkel próbálják megvédeni szociális rendszerüket, és ezáltal hátrányosan megkülönböztetik az uniós állampolgárokat.

A román államfő a Bukarestben akkreditált nagykövetek éves találkozóján mondott beszédében adott hangot aggodalmának. "Románia csatlakozott az EU-hoz, amelyet továbbra is fejleszteni akarunk, ugyanakkor a román állampolgárok áldozatai lettek az egyes tagállamokban megnyilvánuló nacionalista magatartásoknak" - hangoztatta Basescu.


Hozzátette: a munkaerőpiac liberalizálása ellen védekező egyes országok intézkedései azt tükrözik, hogy "visszafordultak a diszkriminációhoz vezető nacionalizmushoz", ami aggasztó egy olyan közösség esetében, mint amilyen az Európai Unió.


Arra is felhívta a figyelmet, hogy Románia schengeni csatlakozásának a késleltetését a társadalom bizonyos rétegei már úgy értelmezik, hogy egyes tagállamok hajlandók figyelmen kívül hagyni a szerződésekbe foglalt szabályokat. Basescu emlékeztetett rá, hogy Románia csatlakozási szerződése - amelyet valamennyi uniós tagállam ratifikált - nem ír elő semmilyen feltételt Bukarest schengeni csatlakozásával kapcsolatban. Ezért szerinte véget kell vetni annak, hogy ilyen, szerződésen kívüli feltételekhez kössék a csatlakozást, amit az államfő egyes tagállamok Romániával szembeni "agressziójának" nevezett.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.