2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Személyre szabott hallgatói szerződések: ha nem tetszik, lehet fizetni
2012.08.23
Oktatás
190
Személyre szabott hallgatói szerződések: ha nem tetszik, lehet fizetni
Péntek óta mindenki megnézheti „személyre szabott' hallgatói szerződését az e-felvételi rendszerében.

Az eredeti példányt az Oktatási Hivatal juttatja el a felsőoktatási intézményeknek, ott kell majd aláírni azt a beiratkozáskor. A dokumentumokat az egyetemek, főiskolák küldik vissza az Oktatási Hivatalnak.






Fotó: felvi.hu



Azok a hallgatók, akik állami ösztöndíjasként vagy állami részösztöndíjasként kezdhetik meg tanulmányaikat az Én felvim menüpontban megtekinthetik a személyes és képzési adataikkal feltöltött, egyedi szerződésüket. A szerződés pontosan tartalmazza az adott hallgatóra vonatkozó állami ösztöndíj vagy részösztöndíj mértékét.
A besorolt jelentkezőknek magával a szerződéssel nincs teendőjük. Az egyedi szerződés eredeti példányait az Oktatási Hivatal nyomtatva eljuttatja a felsőoktatási intézményekhez, amit a beiratkozáskor a felsőoktatási intézményben kell majd aláírniuk a leendő hallgatóknak. Az aláírt szerződéseket az egyetemek, főiskolák küldik vissza az Oktatási Hivatal részére.
Az állami ösztöndíjas és az állami részösztöndíjas képzésekre besorolt jelentkezők számára a támogatás elnyerésének feltétele, hogy a beiratkozáskor aláírják az állami ösztöndíjszerződést. Amennyiben a jelentkező nem kívánja aláírni a szerződést, akkor csak önköltséges formában kezdheti meg a tanulmányait, ami félévente százezreket is jelenthet.hvg.hu