2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Befejeződött a hárommilliárdos fejlesztés a nyíregyházi Hübner-gyárban
2013.12.13
Munkahely
139
Befejeződött az Európai Unió támogatásával megvalósult, több mint hárommilliárd forint értékű komplex technológiai és infrastruktúra fejlesztés a német Hübner Cégcsoport nyíregyházi gyárában - hangzott el a projekt pénteki zárórendezvénye alkalmából tartott sajtótájékoztatón a nyírségi üzemben.

Dobi József, a Hübner-H Gumi és Műanyagipari Kft. gazdasági vezetője elmondta, hogy a 3,2 milliárd forint értékű beruházáshoz a cégcsoport csaknem 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.


Az összegből új üzemcsarnokot építettek, két meglévőt bővítettek, korszerű termelő berendezéseket és informatikai eszközöket vásároltak, és ötven embernek teremtettek munkahelyet, ötszázra növelve a foglalkoztatottak számát.
Dobi József a tájékoztatón kiemelte: az új termelői berendezések technológiai korszerűsítést eredményeztek, lehetővé teszik a kapacitásbővítést és új termékek előállítását is a jövőben.
A beruházás során több mint 7700 négyzetméterrel nőtt a termelői terület, 2300 négyzetméterrel pedig a raktárkapacitás. Irodákat és szociális blokkot is kialakítottak, mintegy 1000 négyzetméteren. Az irodákat korszerű termelésirányító számítógéprendszerrel látták el.


A projekt keretében képzéseket is tartottak, tizennyolcan sajátíthatták el a gumiragasztási technológiai szakmát.
A gazdasági vezető az MTI munkatársának kérdéseire válaszolva közölte: az autóbuszokhoz, vonatokhoz, villamosokhoz, metrókocsikhoz és gépkocsikhoz gumi-, illetve műanyag alkatrészeket gyártó nyíregyházi üzem árbevétele az idén várhatóan eléri a 33,5 millió eurót. Az árbevétel 95 százaléka exportból származik.


Egy évvel korábban 28,5 millió euró, mintegy 8 milliárd forint volt a gyár árbevétele. Az exportértékesítés ugyancsak 95 százalékos arányú volt. Ez - Dobi József szerint - azt jelenti, hogy a cég, amely a járműipari harmonikák gyártása területén piacvezető, szilárdan tartja pozícióját a nemzetközi versenyben.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.