2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

A héten lehet jelentkezni a közigazgatási ösztöndíjra
2012.11.27
Oktatás
192
A héten lehet jelentkezni a közigazgatási ösztöndíjra
Péntekig még jelentkezhetnek a fiatalok a jövő év márciusában induló Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra, a pályázat célja a közszolgálat iránt elkötelezett szakemberek utánpótlása - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden.

A KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárságának tájékoztatás szerint a jelentkezési határidő november 30., az ösztöndíjra a http://www.kozigosztondij.gov.hu/ oldalon lehet regisztrálni.
Harmadik alkalommal hirdették meg a pályázatot, amelynek célja a jól képzett, szakmailag elhivatott és a közszolgálat iránt elkötelezett szakemberek utánpótlása. A programban 2011 óta 450 fiatal kapott lehetőséget arra, hogy tíz hónapos szakmai tapasztalatot szerezzen egy uniós tagállamban vagy valamely hazai közigazgatási intézményben - írták.
A program a 2010-ben megkezdett közigazgatási reform része, és a kormány tudatos, a fiatalok felé nyitó, a közszolgálati tisztviselők továbbképzését ösztönző személyzetpolitikájának fontos eleme - zárul a közlemény.
hvg.hu