2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Beruházási támogatásokat is jogtalanul igényelhettek cégek
2013.11.11
Munkahely
138
Az MSZP információi szerint fiktív cégek nemcsak területalapú, hanem beruházási támogatásokat is igényeltek jogosulatlanul. Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő ezért hétfőn a nyomozóhatósághoz fordult.

A szocialista politikus ezt sajtótájékoztatón közölte.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjét és három bűntársát egy hónapja tartóztatták le európai uniós támogatások jogosulatlan igénylése miatt.


Gőgös Zoltán azt mondta: a hétvégén olyan információk jutottak birtokába, hogy cégek - köztük offshore hátterű vállalkozások - próbáltak jogosulatlanul beruházási támogatásokhoz jutni az MVH-n keresztül. Mivel véleménye szerint ez összefügghet a másik ügyben folyó nyomozással, nem feljelentést tett, hanem a folyamatban lévő ügyhöz csatolt kiegészítést, átadva minden rendelkezésére álló dokumentumot.


Az ügyről konkrétumokat nem mondott, de közölte, ezúttal is alapos a gyanú, hogy a csalók belső segítséggel próbáltak a támogatásokhoz hozzájutni.
Az MSZP-s képviselő emellett arra szólította fel a vidékfejlesztési tárcát, tisztázza, hogy tervezi-e a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnökének menesztését. Gőgös Zoltán arra hivatkozott, hogy a minisztérium mindeddig nem cáfolta hivatalosan az NFA vezetőjének menesztéséről a hétvégén megjelent híreket, Sebestyén Róbert pedig nem vett részt az NFA tevékenységét vizsgáló parlamenti albizottság múlt heti ülésén.


A szocialista politikus szerint az NFA-elnök menesztése a kishantosi gazdaság ügye miatt vetődhetett fel.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.