2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

A Telekom a készpénztermelő-képesség javítására összpontosít
2013.11.07
Munkahely
139
Éves szinten továbbra is bevételnövekedéssel és az EBITDA 9-12 százalék közötti - a sáv alsó széléhez közelebbi - csökkenésével számol a Magyar Telekom, emellett a vállalat a készpénztermelő képességének javítására koncentrál - mondta Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes a vállalat harmadik negyedéves eredményeit ismertető sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A harmadik negyedévet befolyásoló események közül pozitívumként kiemelte, hogy a törvényhozás elfogadta azt a szabálymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy az energiapiacon az alternatív szolgáltatók, így a Magyar Telekom is azonos feltételekkel tudjon működni.


Az energiaszolgáltatásból származó bevételek továbbra is nagymértékben hozzájárulnak a Telekom bevételnövekedéséhez, bár a harmadik negyedévben visszafogott volt az értékesítés, a társaság ugyanis a szabályozói környezet változása - a rezsicsökkentések miatt - óvatosan kezelte ezt a piacot. Szabó János ugyanakkor kijelentette, hogy a vállalat továbbra is folytatni kívánja ezt a szolgáltatást, és továbbra is kedvező feltételekkel nyújtja ügyfeleinek az energiát.


A várható frekvenciatenderrel kapcsolatban úgy vélte, hogy az idei negyedik negyedévben vagy a jövő év elején megtörténhet a kiírás, és a tavaszi választások előtt mindenképpen lezajlik az értékesítés. Hozzátette, hogy a tender feltételei továbbra sem ismertek, a jövő évi költségvetési törvény alapján annyi tudható, hogy a kormány 120-150 milliárd forint közötti bevételt vár a szabad frekvenciák értékesítéséből.


Az újabb frekvenciákra költött pénz a Magyar Telekom osztalékát is befolyásolhatja, így a tender lezajlása után lehet majd az osztalék konkrétabb mértékét látni - mondta Szabó János.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.