2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Kevesebb ösztöndíjat kapnak a Corvinus hallgatóiKevesebb ösztöndíjat kapnak a corvinusos hallgatók,
2013.03.21
Oktatás
193
Kevesebb ösztöndíjat kapnak a corvinusos hallgatók, azt is késveA korábbinál jóval kevesebb ösztöndíjat kapnak márciusban a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanis az előzetesen tervezetthez képest negyven százalékkal kevesebb hallgatói normatívát ítélt meg a felsőoktatási intézménynek - erről az egyetem hallgatói önkormányzata emailben értesítette a diákokat.

Az eduline birtokába került levélben az áll: az EHÖK információ szerint az erőforrás-minisztérium az egyetem kérésére újraszámolja a hallgatói normatíva összegét, az új adatokról azonban még nem kapott információt az intézmény.Az ösztöndíjak utalása másfél-két hete késik, az egyetem eredetileg ugyanis csak a korrigált adatok alapján döntött volna a tanulmányi ösztöndíjakról. „Figyelembe véve azonban, hogy az új számokról még mindig nem kaptunk tájékoztatást, és a tanulmányi ösztöndíjak folyósítása nem halasztható tovább, a csökkentett normatíva alapján kiszámított összegeket a Diákjóléti Bizottság még ezen a héten kihirdeti” – írta a diákoknak az EHÖK. A hallgatók a teljes ösztöndíjat akkor kapják meg, amikor a minisztérium megnöveli a juttatásokra fordítható összeget.
Drasztikusan csökkent a Corvinus állami támogatása
A Budapesti Corvinus Egyetem az idén 2,3 milliárd forinttal kap kevesebb állami támogatást, mint 2012-ben, ezért Rostoványi Zsolt rektor február 22-én azonnali költségcsökkentő intézkedéseket rendelt el.
A rektori utasítás alapján a 62 éves nyugdíjkorhatárt betöltött közalkalmazottak, így az oktatók jogviszonyát meg kell szüntetni, ugyanakkor a rektor egyetemi vezetőként fenntartja a továbbfoglalkoztatáshoz való hozzájárulás jogát. A végső szót erről azonban nem az intézmény, hanem az erőforrás-miniszter mondja ki.eduline.hu