2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Milliókat lehet spórolni
2013.10.10
Egyéb hírek
159
A 2013-ban a Volvo Trucks folytatta a kelet-közép európai piacon a Teherautó-vezetők fogyasztási versenyének projektjét, mely a korábbi években is bebizonyította, hogy a hatékony hajtóanyag felhasználás révén - flotta szinten - akár milliós megtakarítások is elérhetők.

Már márciustól kezdve különféle selejtezőket tartottak 14 kelet-közép európai országban, azzal a céllal, hogy saját nemzeti bajnokuk legyen gazdaságos vezetésben, aki egyben az országukat is képviseli a kelet-közép európai döntőben. Most a verseny a végéhez közeledik, izgalmas részhez - a végső döntő október 19-én Horvátországban kerül megrendezésre.


A 2013-as Tehetrautó-vezetők fogyasztási versenye most a döntőhöz közeledik. A Volvo Trucks rendezvénysorozata az üzemanyag-takarékosságot, s ezáltal a járművezető üzemanyag-takarékosságban betöltött szerepét hangsúlyozza.


Lenyűgöző számú, megközelítőleg 3200 teherautó-vezető csatlakozott a versenyhez ebben az évben. Közülük mindenki versenyzett már a különböző helyi piaci selejtezőkön - megpróbálva a legkevesebb üzemanyagot elhasználni - azzal a céllal, hogy az országos döntőbe jussanak, a verseny nemzeti bajnokai legyenek és megnyerjék a jogot arra, hogy képviseljék az adott országot a kelet-közép európai döntőn.


"A Teherautó-vezetők fogyasztási versenyén részt vevők száma a közép-kelet európai piacon majdnem kétszer annyi versenyzőt vonzott az előző évhez képest, ami azt bizonyítja, hogy nagy és még mindig emelkedő az érdeklődés az üzemanyag-takarékos vezetés iránt - ez egy olyan kérdés, amely haszonnal jár mind a szállítmányozó cégeknek, mind a környezetnek", magyarázta Andreas Wahlgren, a Volvo Group Trucks kelet-közép európai marketing vezetője, és a verseny fő szervezője.


Két héten belül, október 19-én csak a 14 nemzeti bajnok találkozik Opatijában, Horvátorzágban, ahol a képességeiket összemérve sor kerül a döntőre a grobniki tesztpályán. A verseny döntő köre után a Teherautó-vezetők fogyasztási versenyének győztesét - a kelet-közép európai gazdaságos vezetés bajnokát - megkoronázzák, és átadják a fődíjat is: egy vadonatúj Volvo V40-es személyautót.


A végső döntőn, Opatijában Magyarországot Simon Zoltán képviseli, aki a magyarországi döntő során, mely Budapesten került megrendezésre 2013. szeptember 29-én, bizonyította képességeit. Ő a legüzemanyag-takarékosabb sofőr, s így nemzeti bajnoka lett a 2013-as magyarországi Teherautó-vezetők fogyasztási versenyének.


A 2013-as Teherautó-vezetők fogyasztási versenyén résztvevő kelet-közép európai országok: Bosznia, Bulgária, Csehország, Horvátország, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.



Portfolio