2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Vállalkozás indításához 6 millió forint támogatásra is lehet pályázni
2013.10.04
Munkahely
102
Akár 6 millió forint vissza nem térítendő támogatást is meg lehet pályázni a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" elnevezésű pályázat keretében, amely a vállalkozásindítást tervező fiataloknak nyújt egyedülálló segítséget.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és konzorciumi partnerei által megvalósított Vállalkozz Itthon vállalkozásfejlesztési programba október 7-től jelentkezhetnek a fiatalok - ismerteti csütörtöki közleményében a Vállalkozz Itthon Kommunikációs iroda.


A kétkomponensű pályázati konstrukció alapvető célja a vállalkozásindítást tervező, és piacképes üzleti ötlettel rendelkező, 18 és 40 év közötti fiatalok támogatása a vállalkozásalapítás kezdeti szakaszában.


Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló vállalkozásfejlesztési programban vállalkozói képzés, tanácsadás, majd mentorálás igénybevételére lesz lehetőség.


A programba on-line, a www.vallalkozzitthon.hu honlap régiós aloldalain lehet jelentkezni, melyet egy vállalkozói kompetenciateszt kitöltése követ. A programba bejutóknak egy 100 órás képzés elvégzését követően, a létrehozni kívánt vállalkozás üzleti tervét kell összeállítani és jóváhagyatni.


A jóváhagyott üzleti terv alapján létrehozott vállalkozás nyújthat be pályázatot a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban" című felhívásra. Ebben egyszemélyes vállalkozás esetén maximálisan 3 millió, legalább két fiatal által létrehozott társas vállalkozás esetén maximum 6 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető legalább 10 százalékos önerő biztosításával.


A "Vállalkozz Itthon" projektek keretében induló képzésekre és szolgáltatásokra a honlapon az Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl régiókban tervezett vállalkozások alapítói jelentkezhetnek.


A program az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.