2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Így változnak a legnépszerűbb nyelvvizsgák: rövidebb írásbeli, magasabb árak
2013.04.25
Oktatás
209
Így változnak a legnépszerűbb nyelvvizsgák: rövidebb írásbeli, magasabb árakTöbb nyelvvizsgaközpont változtatott az írásbeli vizsga felépítésén: az Euroexamnél rövidebb lesz a feladatsor, az Origó a szóbeli felépítésén módosított. Van, ahol az árak változtak.

Origó nyelvvizsgaÁprilistól változtat a B2 írásbeli és a C1 szóbeli vizsgák feladatain az Origó nyelvvizsgaközpont. A B2-es vizsgán megszűnik a 'közvetítés magyarról idegen nyelvre' feladat, így a vizsga 210 perces helyett 180 perces lesz.

A másik változás a C1 szintű nyelvvizsga szóbeli részét érinti: megszűnik a tolmácsolás idegen nyelvre, vagyis a 'hallott magyar nyelvű szöveg összefoglalása idegen nyelven' nevű feladat. A vizsga ennek ellenére nem lesz rövidebb, a jelentkezők több időt kapnak a többi részfeladatra.

Euroexam

Az Euroexam angol és német nyelvvizsgáinak felépítése is változott: a „Nyelvhelyesség és szókincs” vizsgarészt törölték. A B1-es szintű írásbeli vizsga így 85 perc hosszú lesz az egynyelvű, és 120 perc a kétnyelvű vizsgát választók számára. A B2-es szinten az írásbeli vizsga hossza 95, illetve 130 perc, a C1-es szinten pedig 105, illetve 140 perc. A nyelvvizsgaközpont változtatott a szótárhasználat szabályain is: mostantól minden vizsgafeladatnál használhattok nyomtatott szótárat.
Több nyelvvizsgaközpontban változtak az árakTöbb ezer forinttal emelkedett a legnépszerűbb nyelvvizsgák díja: az ECL, a TOEFL és a Rigó utcai szóbeliért és írásbeliért nem kell többet fizetni, a többi nyelvi centrum azonban változtatott a vizsgadíjakon. eduline.hu