2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Harmadával növelte üzemterületét a győri Grana Kft.
2013.09.24
Munkahely
104
Negyedmilliárd forintos fejlesztés keretében közel harmadával bővítette székhelyén üzemterületét a győri Grana Kft. - hangzott el az elsősorban fröccsöntött műanyag alkatrészeket előállító autóipari beszállító társaság új létesítményének keddi avatóünnepségén.

Nagy Péter ügyvezető igazgató elmondta: a 100 millió forint értékben uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt egy nagyobb fejlesztés első üteme. A második etapban - a most zárulóhoz hasonlóan - újabb 750 négyzetméterrel bővül a társaság eddig 2500 négyzetméteres üzemterülete.


Hozzátette: a második ütemhez uniós pályázaton már elnyertek további negyedmilliárd forintot, ami a költségek negyven százalékát fedezi majd.


Simon Róbert Balázs (Fidesz) győri alpolgármester elmondta, hogy a Grana Kft. az utóbbi években mintegy 30 fővel emelte alkalmazottainak számát, a most folyó fejlesztések pedig 15-20 újabb munkahelyet teremtenek.


A mintegy száz embert foglalkoztató, 70 százalékban hazai, a fennmaradó hányadban német kézben lévő társaság által gyártott cikkek szinte valamennyi nagy európai autógyár termékeiben helyet kapnak. Az 1997-ben alapított cég árbevétele 2011-ben és 2012-ben is meghaladta az öt és fél milliárd forintot.


A most avatott üzemrészben egy új fröccsöntő gép állt üzembe, a beruházás nagyobb részét a magas automatizáltságú, daruzott csarnok és a hozzá kapcsolódó alap- és technológiai infrastruktúra tette ki.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.