2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Jobbik: a közoktatási reform minden részében megbukott
2013.09.21
Oktatás
243
A Jobbik szerint nincs olyan területe a közoktatási reformoknak, ahol a változások ne okoztak volna problémát a pedagógusoknak, a diákoknak és a szülőknek egyaránt.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt szakpolitikusa szombati budapesti sajtótájékoztatóján közölte: folyamatosan érkeznek a Jobbikhoz panaszok az iskolakezdéssel és a bevezetett reformokkal kapcsolatban a szülők és a pedagógusok részéről is.


Az országgyűlési képviselő elmondta: a szülők oldaláról a taneszközök beszerzése, egyes iskolabuszok megszűnése, a tartós tankönyvek drágasága, a mindennapos testnevelés néha túlzott terhei és az egész napos iskola rugalmatlansága kapcsán érkezik a legtöbb panasz.


A pedagógusok az intézményben kötelezően eltöltendő 32 óra, a juttatások aránytalansága, valamint a sűrűn jelentkező szakemberhiány miatt jelezték problémáikat a Jobbiknak - tette hozzá Dúró Dóra.


Álláspontja szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) "rendszerszintű működése sokadjára is csődöt mondott".


A Jobbik úgy véli: az iskolák januárban bevezetett új, államosított fenntartási módja nem működik, ehelyett az önkormányzatoknak és az intézményvezetőknek sokkal nagyobb szabadságot és teret kellett volna adni.



MTI