2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Technológiafejlesztés és kapacitásbővítés a Denso székesfehérvári gyárában
2013.09.21
Munkahely
101
A Denso Gyártó Magyarország Kft. mintegy 1,4 milliárd forint összköltséggel, eszközbeszerzési programja keretében jelentős technológiafejlesztést és kapacitásbővítést valósít meg Székesfehérváron.

A cég által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv keretében csaknem 195 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása című pályázati kiíráson.


A Denso jelenlegi piaci pozícióját felmérve arra a következtetésre jutott, hogy a meglévő megmunkáló- és szerelőkapacitása a jövőbeni igények kielégítésére nem elégséges, így a csarnoképületben további gépek telepítése vált szükségessé – írták.


A társaság 1997 óta autóipari részegységek gyártásával foglakozik, ma már a legmodernebb dízel befecskendező rendszereket, motorvezérlő berendezéseket gyártják. Az elmúlt 15 évben a székesfehérvári vállalat lett a legnagyobb gyártóbázis Japánon kívül, és a régió egyik legnagyobb foglalkoztatójává, exportőrévé nőtte ki magát.


Termékeik jelentős részét az Európai Unióban értékesítik olyan motorgyártó cégeknek, mint a Ford, az Audi, a PSA cégcsoport, a Lamborghini, a Perkins, a John Deere és a vezető japán márkák: a Toyota, a Nissan, a Suzuki, az Isuzu.


A társaság 2003-ban hozta létre - majd 2005-ben tovább bővítette - High-Tech Centrumát, ahol elsősorban az éles piaci verseny és a folyamatos innováció miatt kutatás-fejlesztési tevékenységeit végzi. A központban átlagosan 60 fejlesztőmérnöknek adnak munkát.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.