2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Az RE project development eddig 130 millió eurót fektetett be Magyarországon
2013.09.20
Egyéb hírek
159
Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó RE project development Kft. az elmúlt évtizedben mintegy 130 millió eurót fektetett be Magyarországon, egyik jogelődjének, a Strabag ingatlanfejlesztőnek a tevékenységét is figyelembe véve pedig az elmúlt 20 évben végrehajtott befektetés meghaladja az 500 millió eurót - közölte a társaság az MTI-vel.

A magyar cég része az osztrák Raiffeisen evolutionnak, amely az európai ingatlangazdaság legjelentősebb szereplőiből, a Raiffeisen-csoport, az Uniqa, valamint a Strabag AG projektfejlesztő üzletágaiból jött létre. A bécsi központ mellett Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is megtalálhatók a RE project development érdekeltségei.


A vállalat a lakóingatlan- és irodapiacon egyaránt jelen van. Az RE mögött álló évtizedet több mint 4700 lakás, 1300-nál több szállodai szoba, valamint 660 ezer négyzetmétert meghaladó irodai és kiskereskedelmi ingatlan fémjelzi a közép- és kelet-európai térségben.


A magyarországi portfólió része többek között két jelentős irodaprojekt. A 100 százalékos kihasználtsággal működő Rumbach Center, valamint a Residence 1 és 2 irodaház, amelyek összesített területe 26 ezer négyzetméter.
A cég jelenleg 25 fejlesztésen dolgozik a régióban, ezek értéke meghaladja az egymilliárd eurót.



MTI