2024.10.02 | Szerda
Petra napja

Meghosszabbították a földgázüzemű autóbuszok beszerzését támogató pályázatot
2013.09.11
Utazás
211
Az eredeti határidőt egy hónappal meghosszabbítva, október 31-én 24 óráig várja a pályázatokat az Új Széchenyi Terv, Zöld Beruházási Rendszer keretében, a közösségi közlekedésben üzemeltetett földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzését elősegítő alprogramban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.

A közlemény szerint a tárcához az elmúlt időszakban számos kezdeményezés érkezett a határidő kitolására. Egyebek mellett a pályázat beadása előtt kötelezően lefolytatandó, feltételes közbeszerzési eljárás időigényességére hivatkoztak a kezdeményezők. A minisztérium - a külső, objektív határidők miatt - legfeljebb október végéig adhat időt a pályázóknak a szükséges előkészületekhez.


A közlemény ismerteti: a tárca összesen 1,6 milliárd forint támogatást kínál állami vagy önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési társaságok számára új, sűrített földgáz meghajtású autóbuszok beszerzéséhez. A forrásból az azonos műszaki tartalmú, dízel-, illetve gázüzemű járművek árkülönbözete fedezhető.


A vissza nem térítendő támogatás szóló járművenként legfeljebb 18 millió, csuklós autóbuszonként pedig legfeljebb 24 millió forint lehet.



MTI