2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Csomai Kamilla a MAVIR új piacműködtetési és gazdasági vezérigazgató-helyettese
2013.09.11
Munkahely
108
Csomai Kamillát nevezték ki a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. piacműködtetési és gazdasági vezérigazgató-helyettesévé. Csomai Kamilla a kinevezést megelőzően lemondott a MAVIR Felügyelő Bizottságában betöltött tisztségéről.

Az új vezérigazgató-helyettes eddig az MVM OVIT Zrt. gazdasági igazgatójaként jelentős tapasztalatra tett szert a villamosenergia-iparágban, ezen belül az átviteli hálózat működtetésére és karbantartására vonatkozó feladatkörök gazdasági irányításában. A MAVIR szakembereivel számos projekt irányítása kapcsán folyamatos kapcsolatban állt.


Csomai Kamilla pályájának korábbi szakaszát jellemzően gazdasági területen töltötte, többek között pénzügyi-tanácsadó cég vezetését, beruházások és társaságok gazdasági irányítását látta el, magyar és nemzetközi cégeknél is.


Az új vezérigazgató-helyettes több gazdasági diplomája mellett, MBA képesítést szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Tárgyalási szinten beszél angolul.



A MAVIR ZRt.


A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. feladata a hazai villamosenergia-rendszer hatékony, piac- és EU-konform működtetése. A Társaság gondoskodik a magyar villamosenergia-rendszer megbízható, hatékony és biztonságos irányításáról, az átviteli hálózati vagyon üzemeltetéséről, karbantartásáról és bővítéséről. Biztosítja a villamosenergia-piac zavartalan működését, további bővítését, az egyenlő hozzáférést a rendszerhasználók számára. A MAVIR ZRt. emellett a piaci adatok összegzése és elemzése alapján elkészíti az átviteli hálózatfejlesztési stratégiát, javaslatot tesz az erőműpark fejlesztésére, valamint összehangolja a magyar villamosenergia-rendszer működését a szomszédos országok átviteli hálózataival és koordinálja a nemzetközi szakmai együttműködéseket. A társaság az MVM Csoport tagja, működése mindenben megfelel az Európai Unió 3. Energiacsomagjában foglalt szétválasztási szabályoknak (az ún. ITO modell szerint).



Mavir zrt.
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.