2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Vesztegetésellenes útmutató készült kkv-k számára
2013.09.09
Munkahely
102
Vesztegetésellenes útmutató készült a kis- és középvállalkozások számára, a tisztességes üzleti megoldások bevezetéséhez szolgáló kiadványt és honlapot hétfőn mutatták be.

A Telenor támogatásával kiadott Útmutató vesztegetésellenes üzletpolitikai irányelvek kidolgozására című füzetet kifejezetten a magyar kis- és középvállalkozásoknak (kkv-k) készítette a Transparency International.


A közlemény szerint a korrupcióellenes szervezet nemzetközi irányelvei, valamint magyar vállalatvezetőkkel készített mélyinterjúk tapasztalatai alapján, a magyar jogszabályi környezetnek megfelelően készült útmutató világos és egyszerű hatlépcsős eljárást mutat be, amelynek segítségével a kis- és középvállalkozások méretüknek és erőforrásaiknak megfelelő vesztegetésellenes programot indíthatnak el. A kiadványban pontos és gyakorlati szemléletű leírások mellett több olyan élethelyzet is szerepel, amelyben vesztegetés merülhet fel, hogy ezzel is segítse a vállalkozásokat a megelőzésben.


A kiadvány a Telenor és a Transparency International honlapja mellett egy új weboldalról, a www.vallalatietika.hu-ról is letölthető.


A közlemény idézi Martin József Pétert, a Transparency International Magyarország ügyvezetőjét, aki hangsúlyozta: a kkv-knak a gyakorlatban jól kezelhető és alkalmazható, egyszerű lépésekre van szükségük, kevésbé formális és szigorúan strukturált megfelelési programokra, mint a nagyvállalatoknak. Ezeket az egyszerű lépéseket mutatja be a kiadvány - mondta.


A Telenor idén is meghirdette pályázatát, amellyel az etikus működés iránt elkötelezett vállalatokat ismeri el. A díjra szeptember 25-ig pályázhatnak nagyvállalatok, illetve kis- és középvállalatok, amelyek az etikus üzleti magatartást és a vállalati integritást ösztönző programot valósítottak meg. Jelentkezés és a részletes pályázati felhívás a www.telenoretikusvallalatdij.hu oldalon olvasható.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.