2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Kitörés: olyan történt, amire hat éve nem volt példa
2013.08.30
Egyéb hírek
151
A nemzetgazdasági beruházások volumene 2013 második negyedévében 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Az építési beruházások 5,8, a gép- és berendezésberuházások 2,4 százalékkal bővültek. A KSH szerint a beruházások gyarapodását elsősorban a nagy súlyt képviselő szállítás, raktározás nemzetgazdasági ág 13,2 százalékos növekedése okozta, aminek nagyobb részét az alsóbbrendű útvonalak, egyéb útépítések és autópálya-építések jelentették.



Minimálisan nőttek az ipari termelői árak



Az idén júliusban a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,2 százalékkal emelkedtek az előző hónaphoz képest. Az árak enyhén csökkentek a feldolgozóiparban, míg az energiaiparban nőttek – közölte a KSH. Júliusban az ipar belföldi értékesítési árai az előző hónaphoz képest 0,4 százalékkal nőttek. Míg az ipar forintban mért exportértékesítési árai nem változtak.



Júniusban az ipari termelői árak 0,3 százalékkal emelkedtek májushoz képest, az egy évvel korábbihoz viszonyítva 0,6 százalékkal voltak magasabbak. Tavaly júliusban az árak júniushoz képest 0,4 százalékkal csökkentek, míg a megelőző év azonos időszakához képest 6,2 százalékkal emelkedtek.








index.hu