2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

A Masina Kft. lakatosüzemet és híddarut vett uniós pénzből
2013.08.27
Munkahely
100
Az Európai Unió 99 millió forintos támogatásával, közel 200 millió forint összegű beruházással fejlesztett a kiskőrösi Masina Gépgyártó Kft.

A cég a közleménye szerint a támogatásból 5 tonna teherbírású, 21 méter fesztávolságú híddarut vásárolt. Az Új Széchenyi-terv keretében elnyert támogatás segítségével egy új 1609 négyzetméter alapterületű csarnokot is építettek, amely lakatosüzemként funkcionál. A cég többek között szállító csigák, láncos szállítók, serleges felhordók, granuláló gépek, terményhűtők gyártásával foglalkozik.



A Masina Gépgyártó Kft. 1984-ben családi vállalkozásként alakult. Fő tevékenységi köre a takarmányipari gépgyártás, azonban más ipari gépek alkatrészeinek gyártásával is foglalkoznak a borászat, a szeszipar, az édességipar, a cukoripar, az építőipar, a faipar, a hűtőipar és a konzervipar részére.



Klajó Csaba, a Masina Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgató-helyettese elmondta, hogy a 68 főt foglalkoztató gazdasági társaság 2012-es bruttó árbevétele 649 millió forint volt, melyből 292 millió forintot exportból értek el.







origo.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.