2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
9. oldal / összesen: 46
..
OH: nyilvánosak a keresztféléves felvételi ponthatárai
Nyilvánosak és a www.felvi.hu oldalon már böngészhetők a februárban induló képzések ponthatárai - tájékoztatta az Oktatási Hivatal szerda este az MTI-t. A keresztféléves képzésekre idén csaknem öt és fél ezren jelentkeztek, közülük 4388 felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.
..
Idén is megrendezik az Educatio oktatási szakkiállítást
Idén is megrendezik az Educatio oktatási szakkiállítást, amely január 21-23-án, immár 16. alkalommal segíti a felvételizőket abban, hogy megtalálják a nekik leginkább megfelelő képzést.
..
Még egy hónapig lehet beadni a felsőoktatási jelentkezéseket
Még egy hónapig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. Három helyet díjmentesen lehet megjelölni és összesen hat helyre lehet kérelmet beadni. Az eljárás szabályait tartalmazó online tájékoztató és a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések a www.felvi.hu oldalon érhetők el.
..
Az önértékelési rendszer kevesebb teherrel jár majd a pedagógusoknak
Kevesebb teherrel fog járni az önértékelési, tanfelügyeleti és a pedagógusminősítési rendszer a pedagógusoknak, intézményvezetőknek és mesterpedagógus szakértőknek - erről állapodtak meg a résztvevők a témában csütörtökön tartott egyeztetésen.
..
Szombaton lesznek a középiskolák központi írásbeli vizsgái
Szombaton tartják a középfokú iskolák felvételi eljárásának központi írásbeli vizsgáit, az idén 407 intézmény szervez ilyet - közölte az Oktatási Hivatal.
..
Ösztöndíjat hirdet a Miniszterelnökség fogyatékossággal élő hallgatóknak
A Miniszterelnökség pályázatot hirdet közigazgatási ösztöndíjra fogyatékos felsőoktatási hallgatók számára.
Már csak holnapig lehet adatot módosítani a keresztféléves felvételi eljárásban
Már csak egy napig lehet adatot módosítani, dokumentumot feltölteni a keresztféléves felvételi eljárásban - figyelmeztetett az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
..
Szerdától lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló képzésekre
Szerdán indul a 2016-os általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre.
..
Információkat gyűjtenek a rossz tanulókról a lemorzsolódás megakadályozására
A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint korai jelzőrendszer kiépítését tervezi a kormány, amely segítene megakadályozni a lemorzsolódást a veszélyeztetett tanulók körében.
..
Egy felmérés szerint javult a középiskolások pénzügyi tudása
Javult a magyar középiskolások pénzügyi tudása - derült ki az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület pénzügyi ismereteket mérő 2015-ös kutatásából, amely során országszerte mintegy 12 ezer diákot kérdeztek meg pénzügyi attitűdjükről és ismereteikről.
..
ELTE: támogató központ a fogyatékkal élő hallgatóknak
Elsősorban gyógypedagógiai és informatikai segítséget biztosít az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) új Fogyatékosügyi Központja a tanulási zavarral küzdő, látássérült, mozgáskorlátozott, hallássérült, illetve az autizmussal vagy beszédsérüléssel élő hallgatók számára.
..
Kamatcsökkenést remél a Diákhitel Központ
Néhány hét múlva kamatot vált a Diákhitel, a Diákhitel Központ azt reméli, hogy csökkenni fog a kamatszint - jelentette ki a szervezet marketing és kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
..
Több mint ötezren jelentkeztek keresztféléves képzésre
Közel öt és fél ezren jelentkeztek a 2016 februárjában induló keresztféléves képzésekre, a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft.
9. oldal / összesen: 46