2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Oktatás
Keresés
8. oldal / összesen: 46
..
Eltérő mértékben fejlődnek a matematikai képességek, a szövegértésben egyenletesebb a diákok teljesítménye
A tanulók matematikai képességei 6-ról a 8. évfolyamra jelentős mértékben fejlődnek, míg 8-ról a 10. osztályra kisebb mértékű az előrelépés - többek között ez derül ki a tavalyi kompetencia-mérés adataiból, amelynek iskolai és tanulói eredményeit hétfőn hozták nyilvánosságra.
..
A HÖOK a hallgatói ösztöndíjak növelését kezdeményezi
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a hallgatói ösztöndíjak növelését kezdeményezi 2017-től - az erről szóló javaslatról a szervezet szombati fővárosi közgyűlésén döntöttek.
..
Egy gyereket sem érhet hátrányos megkülönböztetés
Egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés az iskolákban - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Sipos Imre azt mondta: nem szeretnék, hogy bármiféle szétválasztás induljon el az iskolákban, minden gyermek egyforma, azért járnak iskolába, hogy tanuljanak.
..
Már látszanak a duális képzés első eredményei
A duális képzés nagyon jó képzési forma, már látszanak az első eredményei - mondta Palkovics László oktatási államtitkár kedden Budapesten.
..
Tovább bővülnek a duális felsőoktatási képzési lehetőségek
Tovább bővülnek a Duális Képzési Tanács (DKT) januári döntését követően a 2016/2017-es tanévben indítható felsőfokú duális képzési lehetőségek.
..
Még öt napig lehet jelentkezni a felsőoktatásba
Még öt napig, február 15-éig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, a felvételizőknek eddig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, a hitelesítést azonban február 23-ig tehetik meg.
..
Jövő hétfőn jár le a tavaszi félév első Diákhitel-igénylésének határideje
Jövő hétfőig adhatják le igénylési kérelmüket azok a felsőoktatási hallgatók, akik már márciusban szeretnének Diákhitelt kapni - közölte a Diákhitel Központ Zrt.
..
Összehangolt támadás indult az állami oktatásirányítás ellen
Az Oktatási Hivatal (OH) szerint az ellenzék összehangolt támadást folytat az állami oktatásirányítás ellen, és visszautasítják a sajtóban megjelent megalapozatlan vádakat.
..
Kevesen tanulnak két idegen nyelvet Magyarországon
Nyelvtanulásban elmarad Magyarország a többi uniós országtól az Eurostatnak a középiskolások körében végzett 2014-es felmérése alapján - közölte az Európai Bizottság az Európai Unió statisztikai hivatalának hétfőn közzétett elemzéséről.
..
Még két hétig lehet beadni a felsőoktatási jelentkezéseket
Még két hétig - február 15-ig - lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Az idén három helyet díjmentesen lehet megjelölni és összesen hat helyre lehet kérelmet beadni. A jelentkezőknek több helyen változásra kell számítaniuk az állami ösztöndíjas képzések előzetesen meghatározott ponthatárainál.
..
2015-ben is taroltak az informatikai képzések
2015 az informatikai tanfolyamok éve volt: minden eddiginél népszerűbbek voltak a számítógépes képzések, akár a felhasználói szintű, office- alkalmazásokkal kapcsolatos alapszintű oktatásról, akár professzionális, webfejlesztő vagy programozó kurzusokról van szó.
..
1,2 milliárd forintra lehet pályázni az Erasmus+ programban
Több mint 4 millió euróra, azaz 1,2 milliárd forintra lehet pályázni idén Magyarországon az Erasmus+ program ifjúsági szegmensében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón.
..
A magyar diákok 2-3 százaléka tanul külföldön
Számítások szerint a magyar diákok 2-3 százaléka tanul külföldi felsőoktatási intézményekben, szerez ott diplomát - mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár.
8. oldal / összesen: 46