2024.06.26 | Szerda
János, Pál napja

Oktatás
Keresés
7. oldal / összesen: 46
..
Újragondolná a tanárképzést a HÖOK
A tanárképzés újragondolásának szükségességére hívta fel a figyelmet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a szervezet problémának tartja, hogy nincs megfelelő alkalmassági vizsga, nem hatékony az anyanyelvi kritériumvizsga, nem egységes a záróvizsga értelmezése és nem szereznek kellő szakmai gyakorlatot a hallgatók a képzés alatt.
..
Megkezdődött a szeptemberben induló képzések e-ügyintézési időszaka
Keddtől elérhetők az ügyintézési funkciók a felsőoktatási e-felvételiben, így minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet - közölte az Oktatási Hivatal (OH). A módosítások határideje július 12-e.
..
A fenntarthatóságnak be kell épülnie az oktatásba
A fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseknek be kellene épülniük az oktatásba - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.
..
Emmi: elfogadhatatlan a pedagógus sztrájkbizottság javaslata a még elégséges szolgáltatásra
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem tudja elfogadni a pedagógusok sztrájkbizottsága által - az esetleges munkabeszüntetés idejére - javasolt még elégséges szolgáltatást. Erről Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Palkovics László oktatási államtitkár levélben tájékoztatta a sztrájkbizottság három szakszervezetét pénteken, jelezve: a szaktárca hétfő délutánra várja a sztrájkbizottságot a tárgyalások megkezdésére.
..
Április 15-én és 20-án is várható pedagógussztrájk
Várhatóan április 15-én kétórás polgári engedetlenségi akció és figyelmeztető sztrájk, április 20-án pedig egész napos országos pedagógussztrájk is lesz - erről az egyes akciókban részt vevő szervezetek beszéltek szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon.
..
Megkezdődik az országos pedagógussztrájk előkészítése
Megkezdi április 20-ára az országos pedagógussztrájk előkészítését a pedagógusok sztrájkbizottsága - jelentette be Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke.
..
Öt százalékkal nőtt a felsőoktatásba jelentkezők száma
A tavalyinál öt százalékkal többen, 111 162-en jelentkeztek idén felsőoktatási intézményekbe - közölte az oktatási államtitkár.
..
Nem éri retorzió a pedagógusokat a polgári engedetlenség miatt
Eddig és ezután sem fogja semmilyen retorzió érni a pedagógusokat, amiért részt vesznek a szerdai polgári engedetlenségi akcióban - mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.
..
Oktatási demonstráció - Tóbiás: módosítani kell a munka törvénykönyvét!
Az MSZP egyeztetést kezdeményez a szakszervezetekkel, és már a jövő héten olyan törvénymódosítást nyújt be, amelynek révén legitim módon lehet csatlakozni a pedagógusok március 30-ra tervezett egyórás sztrájkjához - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szombaton Budapesten a párt választmányi ülése után tartott sajtótájékoztatón.
..
Oktatási államtitkárság: megvizsgálják a felsőoktatási eljárási határidő további csökkentésének lehetőségét
Megvizsgálja a szaktárca a már csökkentett felsőoktatási eljárási határidő további mérséklésének jogszabályi lehetőségét - reagált az oktatási államtitkárság csütörtökön az alapvető jogok biztosának jelentésére.
..
Szakmai rendezvénysorozat indul az ELTE-n az oktatásról
Szakmai rendezvénysorozatot indít az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara (ELTE PPK) amiiskolankXXI.hu címmel, amelynek célja a hazai oktatással kapcsolatos aktuális vitakérdések szakmai tisztázása.
..
Március 16-án és 17-én lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket
A középfokú felvételi eljárásban március 16-án és 17-én lesz lehetőségük a diákoknak a jelentkezéseik módosítására, a tanulmányi területek korábbi sorrendjének megváltoztatására - közölte az Oktatási Hivatal.
..
Jövőre 35 ezer pedagógus jelentkezhet a minősítési eljárásokra
Jövőre a korábbinál több, 35 ezer pedagógus jelentkezhet minősítési eljárásokra, Balog Zoltán emberi források miniszterének 2017-es keretszámról szóló határozata kedden jelent meg a kormany.hu oldalon.
7. oldal / összesen: 46