2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Oktatás
Keresés
36. oldal / összesen: 46
Már több a diplomás magyar
Már több a diplomás magyarUniós szinten az egy évvel korábbi 34 százalékról tavaly 36 százalékra nőtt azok aránya a 30-34 éves korcsoportban, akik rendelkeznek diplomával, a 18-24 évesen már nem tanulók hányada pedig 14-ről 13 százalékra csökkent - derül ki az Eurostat csütörtökön közzétett adataiból, amit a szakszervezetek.hu tett közzé.
Fél óra alatt elfogytak a helyek a támogatott nyelvtanfolyamokra
Fél óra alatt elfogytak a helyek a támogatott nyelvtanfolyamokraSzinte lehetetlen bejutni valamelyik államilag támogatott nyelvtanfolyamra, amit a tegnapi nap is jól példáz. Meghirdették délelőtt az újabb majdhogynem ingyenes nyelvtanfolyamokat, a helyek azonban körülbelül fél óra alatt beteltek Budapesten, ami azt sejteti, hogy már a meghirdetést sem érdemes figyelni, hiszen addigra már valakik feltöltik a létszámot - írja a Népszava
Új tantárgy jön: relaxálni tanítják majd a diákokat
Új tantárgy jön: relaxálni tanítják majd a diákokatNemsokára bevezethetik az általános és középiskolákban a meditációt, relaxációt. A tárgy benne van már a kerettantervben, azt várják ettől, hogy a diákok önszabályozást tanulnak, és kevésbé lesznek túlterheltek.
Ki lesz a Szuperdiák?
Ki lesz a Szuperdiák?A felsőoktatásban tanuló hallgatók 70 százaléka által használt közösségi portál éves rangsorát ebben az évben a Miskolci Egyetem Anyagtudományi Kara vezeti. Itt rendezik meg a Szuperdiák versenyt, amelynek keretében a legtehetségesebb informatika szakos diákot keresik.
Még mindig vonzó a diploma
Még mindig vonzó a diplomaA középiskolás gyermekek továbbra is „jó befektetésnek” tartják a diploma megszerzését, döntő többségük szeretne továbbtanulni.
Így tanulhat Ön is ingyen egy új szakmát
Így tanulhat Ön is ingyen egy új szakmátNem vidám a húsvét, mert nincs munkája, vagy hamarosan nem lesz, vagy annyira keveset fizetnek, hogy nem tud belőle megélni? Ne engedjen a depressziónak, képezze át magát!
Így tanulhat Ön is ingyen egy új szakmát
Így tanulhat Ön is ingyen egy új szakmátNem vidám a húsvét, mert nincs munkája, vagy hamarosan nem lesz, vagy annyira keveset fizetnek, hogy nem tud belőle megélni? Ne engedjen a depressziónak, képezze át magát!
Karrier A nagy nyelvvizsga-botrány: éveken át mutyiztak
A nagy nyelvvizsga-botrány: éveken át mutyiztak
Németországból jön a legtöbbi külföldi hallgató
Németországból jön a legtöbbi külföldi hallgatóÖsszesen 20585 külföldi hallgató tanul magyarországi felsőoktatási intézményben, közülük 6865 főnek támogatja tanulmányait a magyar állam az idei tanévben – áll Balog Zoltán emberierőforrás miniszter Oláh Lajosnak írt válaszlevelében.
Ezer roma nőnek segítenek itthon szakmát tanulni
Ezer roma nőnek segítenek itthon szakmát tanulniEzer roma nő tanul szakmát az országban az uniós finanszírozással megvalósuló Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával. Közülük 18-an, akik dajkaképzettséget szereztek, csütörtökön veszik át bizonyítványukat Békéscsabán.
Klinghammer: olyan egyetem kell, ahol nem tabu az elit
Klinghammer: olyan egyetem kell, ahol nem tabu az elitKlinghammer István szerint Magyarország számára az egyik legfőbb megoldandó kérdés a felsőoktatás színvonalának emelése.
Több mint kétmilliárd jut idén tehetséggondozásra
Több mint kétmilliárd jut idén tehetséggondozásraIdén több mint kétmilliárd forint jut tehetséggondozásra és a tehetségek kibontakozását segítő projektekre a Nemzeti Tehetség Program keretében - mondta Hoffmann Rózsa hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
Ilyen magas támogatást kapnak az élsportoló egyetemisták
Ilyen magas támogatást kapnak az élsportoló egyetemistákA következő, 2013/2014-es tanévtől kezdve közel félszáz élsportoló első diplomájának megszerzéséhez járul hozzá a magyar kormány félévente nettó 1 250 000 forintos ösztöndíjjal - írja az edupress.hu.
36. oldal / összesen: 46