2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Oktatás
Keresés
35. oldal / összesen: 46
Határon túli fiatalok tanulhatnak a magyar cégektől
19 fiatal kárpát-medencei vállalkozó kap lehetőséget, hogy hazai cégeknél tanulja meg a vállalkozás csínját-bínját a most indult Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program keretében. A program célja a gazdasági ismeretek terjesztése révén támogatni a magyar fiatalok szülőföldön való boldogulását, a helyi üzleti lehetőségek kiaknázását, új vállalkozások és új munkahelyek létrehozását, hozzájárulva ezáltal a szomszédos országokkal való partnerségi együttműködés erősítéséhez.
Orbán: az iskolák korábban puszta gyermekmegőrzők voltak
Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a tanévet a törökbálinti Bálint Márton Iskola új épületének avató ünnepségén.
Erkölcstan és Bringaóra
Nem, nem lesz kötelező a hittan ettől a tanévtől, és az erkölcstanórán sem végeznek vallásos agymosást az ateistákon. A mindennapos testnevelés nem lesz mindennapos. Az iskola nem az utolsó óráig tart, hanem délután négyig. Ez elvileg kötelező, de könnyen lehet felmentést kapni, és egyelőre nem tudni, miben lesz ez más, mint egy unalmas napközi. Egy biztos: az iskolák állami kézben vannak, a tanárok az államtól kapják a fizetést, bérüket emelik, de többet is kell dolgozniuk, szabadságuk pedig minimálisra szűkül.
Már félmillióan kérték a
Tíz szervezet képviselője, illetve személyiség vehette át a Külhoni Magyarságért Díjat. Semjén Zsolt az egyszerűsített honosítással kapcsolatban hangsúlyozta, a kérelmek száma megközelítette az ötszázezret, és decemberre az esküt tett külhoni magyar állampolgárok száma is eléri ezt a számot.
Fele hittan, fele erkölcstan
Fele hittan, fele erkölcstan Csendes elfogadás vagy vihar előtti csend? Egyelőre különösebb viták, tiltakozások nélkül készülnek a szülők és a pedagógusok a szeptembertől kötelező hittan- vagy erkölcstanoktatásra. Bizonytalan azonban a finanszírozás, az egyházak válaszokat várnak a kormánytól. Hogy megy máshol?
Javunkra is válhat a migráció
Javunkra is válhat a migráció A brit egyetemeken tanuló magyar diákok mindössze öt százaléka térne haza közvetlenül a tanulmányai után, a diplomaszerzés után öt évvel viszont már húsz százalék tervezi a hazautazást, a családalapítást pedig 44 százalék itthon képzeli el – derült ki a Milestone Intézet felméréséből. 
Sokkal könnyebb a diplomások élete
Sokkal könnyebb a diplomások élete
Kevés a magyar diplomás és a következő években csak kevesebb lesz. Ráadásul nemzetközi összehasonlításban keveset költ az ország a felsőoktatására.
A lányokat csábítja az infokommunikáció területére a cég
A lányokat csábítja az infokommunikáció területére a cégA nemzetközi Lányok az informatikában (Girls in ICT) program keretében rendezett nyílt nappal igyekszik kedvet csinálni az infokommunikációs szakmákhoz egyetemi hallgató és pályakezdő nőknek a Cisco – tájékoztatta számítástechnikaiberendezés-gyártó nemzetközi konszern szerdán az MTI-t.
Kemény pofont kaptak a vidéki főiskolák
Kemény pofont kaptak a vidéki főiskolákA nagy egyetemekre is 15 százalékkal csökkent idén a jelentkezők száma, több vidéki főiskolára, így Gyöngyösre vagy Bajára azonban 40-45 százalékkal kevesebb diák akar csak bejutni mint tavaly - állapítja meg a felvi.hu számai alapján az Index. A főiskolák vezetői a csökkenést nagyrészt a felsőoktatási szakképzések átalakításával magyarázzák. Csak két felsőoktatási intézmény tudta emelni a jelentkezők számát: a Corvinus Egyetem, és meglepő módon a Kecskeméti Főiskola. Polónyi István oktatáskutató szerint a vidéki főiskolák csak akkor maradhatnak talpon, ha saját régiójukra koncentrálnak, a külföldi hallgatókban bízni nem érdemes.
Így változnak a legnépszerűbb nyelvvizsgák: rövidebb írásbeli, magasabb árak
Így változnak a legnépszerűbb nyelvvizsgák: rövidebb írásbeli, magasabb árakTöbb nyelvvizsgaközpont változtatott az írásbeli vizsga felépítésén: az Euroexamnél rövidebb lesz a feladatsor, az Origó a szóbeli felépítésén módosított. Van, ahol az árak változtak.
A pécsi diplomásoknak a 7 százaléka lesz munkanélküli
A pécsi diplomásoknak a 7 százaléka lesz munkanélküliA Pécsen végzett diplomások 7 százaléka munkanélküli lesz, 22 százalékuk pedig nem olyan állást kap, mint amit tanult - írja a Pecsma.hu.
Nyelvtanulói ösztöndíjakat ígér minden diáknak az MSZP
Nyelvtanulói ösztöndíjakat ígér minden diáknak az MSZPÚjragondolta felsőoktatási programját az MSZP. A szocialisták vállalják, hogy ha kormányra jutnak, 2014 szeptemberétől mindenki, aki a bekerüléshez szükséges minimumpontszámot eléri, tandíjmentesen kezdheti meg tanulmányait - jelentette be Mesterházy Attila pártelnök kedden.
25 százalékkal többen iratkozhatnának be egy osztályba
25 százalékkal többen iratkozhatnának be egy osztálybaEgy fideszes javaslat szerint húsz helyett huszonöt százalékkal térhetnének el a törvényben meghatározott maximális osztálylétszámtól az iskolák.
35. oldal / összesen: 46