2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Oktatás
Keresés
34. oldal / összesen: 46
Óvodafejlesztés Veszprémben
Csaknem 70 millió forintot fordítanak veszprémi óvodák szakmai fejlesztésére pályázati forrásból.
Emmi: bővült a kiemelt felsőoktatási intézmények köre
Kiemelt felsőoktatási intézménnyé nyilvánította a kormány az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemet és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkársága.
Elszállították a Műegyetemen talált gránátot
Elszállították a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél (BME) talált aknagránátot. A kiürített épületbe visszatérhetnek az emberek.
Húszéves a magyarországi brókerképzés
Húszéves a magyarországi brókerképzés: a 21. évfolyam hallgatói szeptemberben kezdik meg tanulmányaikat a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) szervezésében.
Emmi: lesz szerződés a Pető intézettel az állami többlettámogatásról
Lesz szerződés, amely garantálja, hogy a Pető intézet állami többlettámogatáshoz jusson - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
Sok fiatal szerint a pénz határozza meg a továbbtanulási lehetőségeket
A 19-29 év közötti fiatalok relatív többsége, 44 százaléka szerint elsősorban az anyagi körülmények és a családi háttér határozzák meg a továbbtanulási lehetőségeiket, illetve azt, hogy mire viszik az életben - derült ki a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. (K&H) online kutatásából.
DK: a központosított iskolarendszer jelen formájában működésképtelen
A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint már a tanév harmadik napjára kiderült, hogy a központosított állami iskolai rendszer a jelenlegi formájában működésképtelen - mondta az MTI-nek szerdán a párt budapesti ügyvivője.
A Balassi Intézet felsőoktatási hallgatóknak hirdetett meg ösztöndíjakat
A Balassi Intézet negyedik alkalommal hirdeti meg a Campus Hungary program ösztöndíjait, amelyekre a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói október 10-ig jelentkezhetnek, ha külföldön szeretnének tanulni.
Diákhitel Központ: egyre népszerűbb a Diákhitel2
Két héttel az első hiteligénylési határidő lejárta előtt már több mint 3200 állami kamattámogatású kötött felhasználású Diákhitel2 igénylés és 2000 szabad felhasználású Diákhitel1 igénylés érkezett a Diákhitel Központ Zrt.-hez. Kétszázan mindkét konstrukciót igénybe szeretnék venni – hangzott el szerdán a szervezet fővárosi évnyitó sajtótájékoztatóján.
Vádat emelt az ügyészség a Corvinus nyelvvizsgaügyében
Tizennyolc emberrel szemben emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt a Budapesti Corvinus Egyetem "nyelvvizsgabotrányának ügyében".
Nem spórolnak a szülők a gyerek diplomájára
A magyar szülők többsége annak ellenére sem spórol a gyerek diplomájára, hogy tisztában van azzal: egy-két millió forint alatt nem úszható meg az oklevél megszerzése - derül ki az Aegon Befektetési Alapkezelő kutatásából.
Több mint tízezren a Tudásod a jövőd! projekt új képzésein
Újabb 11 és fél ezer ember kapcsolódik be a Tudásod a Jövőd! elnevezésű projektbe, amely szeptember közepén új képzésekkel folytatódik.
Innovatív ötleteket várnak felsőoktatási hallgatóktól
Felsőoktatási hallgatók innovatív ötleteinek, vállalkozási terveinek bemutatását várják a Lenovo Motivátor Nagydíj pályázatára - hangzott el a kezdeményezés sajtótájékoztatóján kedden a fővárosban.
34. oldal / összesen: 46