2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Oktatás
Keresés
33. oldal / összesen: 46
Vámbéry Ármin-konferencia az ELTE Jogtudományi Karán
Vámbéry Ármin (1832-1913) keletkutató halálának 100. évfordulója alkalmából politikai és közéleti tevékenységével foglalkozó nemzetközi tudományos konferenciát rendeznek pénteken az ELTE Jogtudományi Karának dísztermében.
A világegyetemről szóló pályázatot írtak ki diákoknak
A világegyetemhez, illetve az űrkutatáshoz kapcsolódó téma kidolgozására hirdet pályázatot 8-18 év közötti diákoknak a Science Center Közhasznú Alapítvány, az alkotásokat november 17-ig várják.
Folytatódik az iskolagyümölcs-program
Félmillió általános iskolás tanuló jut átlagosan kétnaponta friss gyümölcshöz hétfőtől a Nemzeti Iskolagyümölcs-program keretében. Az idén már az ötödik és hatodik osztályosokra is kiterjesztették a lehetőséget - közölte a program egyik beszállítója, a Matész-Fruct Kft.
Októberig lehet jelölni műszaki szakembereket a Gábor Dénes-díjra
Október 10-ig lehet Gábor Dénes-díjra jelölni a műszaki-szellemi alkotások, a mérnöki munka, a technológiai fejlesztés terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar szakembereket.
Októberig lehet jelölni műszaki szakembereket a Gábor Dénes-díjra
Október 10-ig lehet Gábor Dénes-díjra jelölni a műszaki-szellemi alkotások, a mérnöki munka, a technológiai fejlesztés terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar szakembereket.
Újabb szinten lehetne államilag elismert nyelvvizsgát tenni
Egy újabb szinten is lehetne államilag elismert nyelvvizsgát tenni a nyelvvizsgáztatásról szóló kormányrendelet-tervezet értelmében.
Egységes közszolgálati tárgyak, új doktori iskola az NKE-n
Az új tanévtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) alapszakos hallgatói közszolgálati közös modult is teljesítenek, s elindul a közigazgatás-tudományi doktori iskola - mondta Patyi András, az intézmény rektora egy hétfői háttérbeszélgetésen újságíróknak.
Kétmilliárdos beruházás a Debreceni Egyetem műszaki karán
Csaknem kétmilliárd forintos beruházás fejeződött be a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karán. Az európai uniós forrásból megvalósult fejlesztést vasárnap adta át Klinghammer István felsőoktatási államtitkár és Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere.
Képzési és mentorprogram innovátoroknak
Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség pályakezdő innovációs programjának második ütemére - közölte az ügynökség.
PDSZ: számos probléma tapasztalható a tanévkezdés után is a közoktatásban
Számos probléma tapasztalható a közoktatásban a tanévkezdés után is, a tanárok bérezésétől kezdve a tankönyvellátáson át a tanulók 16 óráig való kötelező iskolában tartózkodásáig - mondta Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
Fogadjon örökbe egyetemistát!
Egyetemisták örökbefogadására buzdítanak a spanyol egyetemek, mert sok hallgatójuk nem tudja folytatni tanulmányait az emelkedő tandíjak és a csökkenő állami támogatás okán - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
DK: a szülőknek kell fellépniük az oktatási rendszer ellen
A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a szülőket, hogy lépjenek fel a jelenlegi oktatási rendszerrel szemben és tiltakozzanak az ellen, ami az iskolákban történik – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Niedermüller Péter, a DK alelnöke.
BCE: a Corvinus egyetemnek nincs köze a nyelvvizsgabotrányhoz
A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) közlése szerint a média által "corvinusos nyelvvizsgabotrányként" elnevezett nyomozási és vádemelési ügyhöz semmiféle szervezeti kapcsolódása nincs, a hírekben közölt összefüggések ezért torzítóak és hitelrontóak.
33. oldal / összesen: 46