2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
32. oldal / összesen: 46
Egészségügyi szimulációs oktató rendszert fejlesztettek ki Zalaegerszegen
A diagnosztikai és gyógyító eljárások hatékony elsajátításában segít az az egészségügyi szimulációs rendszer, amelyet egy zalaegerszegi cég fejlesztett ki az Új Széchenyi Terv támogatásával.
Megtiltották a pedagógusoknak, hogy nyilatkozzanak
A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint az új köznevelési törvénnyel a kormányzat gyakorlatilag megtiltotta a pedagógusoknak, hogy nyilatkozzanak a problémákról.
Fidesz: a munkavállalásra készít fel a szakképzési rendszer
A Fidesz szerint a szakképzés ügyében valóban igen távol áll politikájuk a szocialistákétól: míg ők leépítették a szakképzési rendszert, lebecsülték és létbizonytalanságba taszították a szakmunkát végzőket, a jelenlegi kormány újraépíti a szakképzést és megbecsüli a szakmunkásokat.
A kormány zsákutcába vitte a szak- és a felnőttképzést
Az MSZP véleménye szerint a kormány zsákutcába vitte a szakképzést és a felnőttképzést, ezeken a területeken jelentős a visszalépés – jelentette ki csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Sós Tamás.
Változnak az érettségi vizsgák szabályai januárban
Több ponton is változások várhatók az érettségi vizsgák szabályaiban januárban. Előre hozott vizsga csak a középiskola várható teljes befejezését megelőző első vagy második tanév májusi-júniusi vizsgaidőszakban lesz tehető, és csak a Magyarországon tanított idegen nyelvekből, illetve informatikából.
A tankönyvpiac korábbi rendjének visszaállítását ígérik a szocialisták
A tankönyvpiac korábbi rendjének visszaállítását ígéri az MSZP.
Oktatási Hivatal: nem az erkölcstankönyvből idéztek
Nem szerepelnek a sajtóban és egyes ellenzéki politikusok által idézett szövegrészek Bánhegyi Ferenc - Olajosné Kádár Ilona: Erkölcstan 5. című tankönyvében - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.
Idegennyelvű képzéseit mutatja be az ELTE a nemzetközi képzések vásárán
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) több mint ötven idegen nyelvű képzését ismerhetik meg az érdeklődők a nemzetközi képzések vásárán szeptember 16-án, Budapesten.
NGM: az általános nyelvi képzéshez nem lesz szükség akkreditációra
Az általános nyelvi képzéshez nem lesz szükség akkreditációra, a szabályozás értelmében engedély is elég lesz hozzá - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel, cáfolva egy keddi lapinformációt.
Azonos finanszírozásra számíthatnak az egyházi és az állami iskolák
A kormány az egyházi iskolarendszer számára továbbra is biztosítani kívánja az állami fenntartású intézményekkel azonos finanszírozást - közölte Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter kedden a négy nagy egyházzal tartott egyeztetésen.
Oktatási megállapodást írt alá Balog Zoltán és Oroszország budapesti nagykövete
Ösztöndíjas hallgatói és kutatói cserét tesz lehetővé többek között az a magyar-orosz oktatási és tudományos együttműködést hitelesítő jegyzőkönyv, amelyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Alekszandr Tolkacs, Oroszország budapesti nagykövete kedden írt alá a magyar fővárosban.
A közösség szolgálata a legfontosabb ismérv
A közösség szolgálatát nevezte legfontosabb ismérvnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) keddi tanévnyitó ünnepségén Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.
Magyarországi utazási lehetőség külhoni magyar középiskolásoknak október 23-án
Határon túli magyar középiskolásoknak hirdet diákutaztatási pályázatot a Rákóczi Szövetség az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából.
32. oldal / összesen: 46