2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
31. oldal / összesen: 46
Emmi: jelentősen nő a pedagógusok bére
A köznevelési államtitkárság szerint a kormány intézkedéseinek köszönhetően a pedagógusok előmeneteli rendszere átláthatóvá, kiszámíthatóvá és egységessé vált, bérük jelentősen nő. Ezt az Emberi Erőforrások minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi bejelentésére reagálva hétfőn az MTI-vel.
Együttműködik a Klik és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a fenntartása alá tartozó közoktatási intézmények ECDL-vizsgaközpontjainak üzemeltetéséről írt alá együttműködési megállapodást a Neumann János Számítógép-tudományi Társasággal (NJSZT) hétfőn a fővárosban.
Kaotikus állapotok vannak az iskolákban
A Pedagógusok Szakszervezete szerint három héttel iskolakezdés után is még kaotikus állapotok vannak az iskolákban a köznevelési törvény tanévkezdéskor életbe lépő több változása miatt.
Jobbik: a közoktatási reform minden részében megbukott
A Jobbik szerint nincs olyan területe a közoktatási reformoknak, ahol a változások ne okoztak volna problémát a pedagógusoknak, a diákoknak és a szülőknek egyaránt.
Emmi: a kormány kiszámítható életutat biztosít a pedagógusoknak
A pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszer bevezetésével a kormány kiszámítható és biztonságos életutat, tisztességes bérezést biztosít az óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkárságának közleményében, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.
Új intézményi besorolásról is szól a felsőoktatási stratégia
Nemzeti tudományegyetemek, egyetemek, főiskolák és közösségi főiskolák - a többi között ezt a besorolást tartalmazza a most elkészült felsőoktatási stratégia. Az MTI birtokába került dokumentum mindezek mellett tartalmazza az új finanszírozási alapelveket és a kiválósági professzori cím bevezetését is a kiemelt egyetemeken.
Folytatódik a Szombathely visszavár felsőoktatási ösztöndíj program
A helyi önkormányzat döntése alapján idén is tovább folytatódik a Szombathely visszavár elnevezésű felsőoktatási ösztöndíj program - tájékoztatta az MTI-t Angyal László, a szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője csütörtökön.
Rendben találta a gyermekírószereket a fogyasztóvédelem
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által vizsgált 400 gyermekírószer közül csupán egy tartalmazott egészségkárosító anyagot.
Hat kutatási területtel indul az első közigazgatás-tudományi doktori iskola
Közigazgatás-tudományi doktori iskola kezdte meg működését a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) kedden. Az intézmény hat kutatási területet hirdetett meg.
Nagyobb arányban térnek haza a külföldön tanuló magyar fiatalok, mint európai társaik
A külföldön tanuló magyar fiatalok jóval nagyobb arányban térnek haza, mint más európai ország fiataljai - hangzott el kedden Budapesten, a Magyar Ifjúság 2020 című kiadvány bemutató sajtótájékoztatóján. Simicskó István ifjúságért felelős államtitkár elmondta, a kormány mindent megtesz azért, hogy a magyar fiatalok Magyarországon boldoguljanak.
MSZP: a kormány tönkreteszi a fogyatékos gyermekek korai fejlesztését
Az MSZP szerint a kormány szisztematikusan teszi tönkre a fogyatékos gyermekek korai fejlesztésével foglalkozó intézményeket.
Ismét Szent-Györgyi tanulmányi versenyt szervez a szegedi egyetem
Egykori rektorára és mindmáig leghíresebb tudósára emlékezve ismét Szent-Györgyi Albert életéhez és kutatásaihoz kapcsolódó tanulmányi versenyt szervez középiskolások számára a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).
TIJÖTTÖK! MŰSZAKI- ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ÉLETPÁLYÁT NÉPSZERŰSÍTŐ PROGRAM
Dr. Cséfalvay Zoltán államtitkár, a „TiJöttök!” program fővédnöke Debrecenből indította útjára a 12 állomásos programsorozatot, mely az Európai Unió támogatásával jött létre. A program jövő februárig a hazai egyetemek, főiskolák tudományos életének bemutatásával kívánja vonzóvá tenni a műszaki- és természettudományos életpályákat Magyarország fiataljai számára. A roadshow helyszínein a felsőoktatási intézmények kutatási tevékenységének ismertetésén túl bemutatkozik egy tudományos- és egy vállalati kutató, valamint egy innovatív vállalkozó is, akik mind az adott intézményből indultak el a választott életpálya irányába. A fiatalok a roadshow eseményein személyesen is feltehetik az őket foglalkoztató kérdéseket a három különböző életpálya és a felsőoktatási intézmény képviselőinek.
31. oldal / összesen: 46