2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
30. oldal / összesen: 46
A diploma a legjobb védelem a munkanélküliség ellen
Az egyetemi, illetve főiskolai végzettség jelenti továbbra is a legnagyobb védelmet a munkanélküliséggel szemben egy német tanulmány szerint.
A kis létszámú iskolák leépítése ellen léptek fel a felvidéki magyar szervezetek
Közös indítványt fogalmaztak meg a felvidéki magyarság politikai és civil érdekképviseletei a szlovák oktatási tárca által előkészített, a kis létszámú - többnyire vidéki - iskolák jelentős részének leépítését is előirányzó jogszabály visszavonására. Erről hétfőn Pozsonyban tájékoztattak az érintett szervezetek képviselői.
A kormány az oktatás területén is elvesztegette az elmúlt éveket
Az MSZP szerint az Orbán-kormány négy éve az oktatás területén is elvesztegetett időszaknak számít majd, amelynek legnagyobb vesztesei a gyerekek.
Sok családnak nagy teher a felsőoktatási tanulmányok finanszírozása
A magyar családok nagy része csak komoly erőfeszítések árán, egy részük pedig egyáltalán nem tudja finanszírozni gyermekei felsőoktatási tanulmányait - derült ki a Jobline pályaorientációs kutatásából, amelynek összegzését az MTI-hez is eljuttatták.
Nemzetközileg elismertséget szeretne a Miskolci Egyetemnek az új vezetőség
A Miskolci Egyetem új vezetőségének célja, hogy a campus 2020-ban Magyarország hét "legkeresettebb" felsőoktatási intézményeinek egyike, nemzetközi szinten ismert és elismert, továbbá a kutatóegyetemi cím birtokosa legyen - jelentette ki Torma András, az egyetem rektora szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatkoztak az új vezetők.
A jövő évi kulturális és oktatási programokról tárgyalt a Máért szakbizottsága
A jövő évi kulturális és oktatási programokról tárgyalt a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) oktatási és kulturális szakbizottsága - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság kedden az MTI-vel.
37% beszél idegennyelvet, de az angolt csak negyedük jól
A 25-64 éves korú magyar lakosság mindössze 37 százaléka beszél legalább egy idegen nyelvet. Ráadásul a beszélt nyelvben való jártasság sem tűnik túl erősnek, a leginkább beszélt nyelv az angol, akárcsak az uniós országok többségében, de az angolul beszélő magyarok mindössze negyede beszéli jól ezt a nyelvet. Nem csak a felnőttekkel, idősebb generációkkal együttesen mérve vagyunk elmaradva uniós összevetésben, az iskolákban nyelvet tanulók aránya is elmarad az átlagtól.
Nem nőttek a pedagógusok terhei
Nem igazolják vissza a Magyar Nemzethez eljuttatott iskolai tapasztalatok az ellenzék és az érdekvédők hangos kritikáit a pedagógus-béremelés kapcsán. Pluszfeladatként csak az adminisztrációs nyomtatvány kitöltését említették a lap forrásai, akik szerint a kollégák többsége örül a több tízezer forintos plusznak. Az új rendszerrel különösen a szegényebb településeken tanítók és a régóta pályán lévők jártak jól.
Csalódást keltő a pedagógusbér-emelés
Csalódást keltőnek nevezte a pedagógusbér-emelést hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP-s Osztolykán Ágnes.
Európa megújulásához kiváló oktatásra van szükség
Európa megújulásához munkahelyekre, tudásra, innovációra és kiváló oktatásra van szükség – jelentette ki Hannes Swoboda, a szocialisták és demokraták európai parlamenti frakciójának vezetője csütörtökön Szegeden.
Oktatás: több mint 153 milliárd a pedagógus életpálya-modellre
Több mint 153 milliárd forint többlettámogatással számolhat a köznevelés a pedagógus életpálya-modell bevezetésének első teljes évében, 2014-ben - egyebek között ezt tartalmazza a jövő évi büdzsé tervezete, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn nyújtott be. Új tételként lépett be a hit- és erkölcstan oktatásának finanszírozása is.
Több ezer hallgatót segített informatikai pályára a Cisco Hálózati Akadémia
Működésének tizenöt éve alatt 22 ezer magyar hallgató informatikai képzését és elhelyezkedését támogatta a Cisco Hálózati Akadémia - közölte a Cisco Magyarország szerdán.
A kormány elismerte, hogy rosszul sikerült a közoktatás átalakítása
Az MSZP szerint a kormány elismerte, hogy rosszul sikerült a közoktatási rendszer átalakítása, de a miniszteri biztos kinevezése rossz válasz erre.
30. oldal / összesen: 46