2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
29. oldal / összesen: 46
Az egyetemek együttműködését sürgeti a Semmelweis Egyetem rektora
Kis létszámú, elszigetelten dolgozó kutatócsoportok egyre kevésbé képesek nagyobb pályázatokon sikeresen szerepelni. Az együttműködés, a közös gondolkodás nemcsak az egyetemeken belül, hanem az intézmények között is elengedhetetlen - mondta Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora egy a napokban tartott tanácskozáson.
Egyesületi akadémiát indít a 125 éves MTK
A labdarúgó utánpótlásbázisok mintájára egyesületi akadémiát indít az MTK, itt több sportágban, a klub legtehetségesebb fiataljai pallérozódhatnak majd.
EBH: legyen tananyag az esélyegyenlőség a felsőoktatásban
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) szeretné elérni, hogy az esélyegyenlőség legyen tananyag a felsőoktatásban. Erről, valamint arról is szó volt a szervezet keddi, a Kaposvári Egyetemen megrendezett workshopján, hogy csak kevesen kérnek segítséget a hátrányos megkülönbözetést érők közül.
Harmadával nő a bölcsődei férőhelyek finanszírozása jövőre
Mintegy 30 százalékkal nő a bölcsődei férőhelyek finanszírozása az idei évhez képest a 2014-es költségvetésben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a kormány családpolitikájáról a témájában rendezett keddi konferencián a Parlamentben.
Még több képzési programra lenne szükség
Az emberi erőforrások minisztere szerint a jelenleginél is több képzési programra lenne szükség ahhoz, hogy a szociálisan leszakadt társadalmi rétegeket be tudják vonni a munka világába.
Világszínvonalú PET-centrum épül a Kaposvári Egyetemen
Egy világszínvonalú PET-centrum létesítésével újabb mérföldkőhöz érkezett a Kaposvári Egyetem - mondta Szávai Ferenc, az intézmény rektora a hárommilliárd forintos beruházás szerdai bokrétaünnepségén.
Ifjúságsegítő iroda kezdte meg működését a fővárosban
Kontaktpont ifjúságsegítő iroda kezdte meg működését a főváros VIII. kerületében.
Együttműködés a felsőoktatás minőségbiztosításáért
Együttműködési megállapodást írt alá a felsőoktatás minőségbiztosításáért a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) és a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) csütörtökön Budapesten.
Komoly az érdeklődés az Ural vidékén a magyar felsőoktatási képzés iránt
Komoly az érdeklődés az urali régióban a magyar felsőoktatási képzés és az intézmények együttműködése iránt - tapasztalták a vasárnap befejeződött oroszországi bemutatkozáson részt vett egyetemek képviselői.
Félmilliárd forintos fejlesztés egy mosonmagyaróvári középiskolában
Két nyertes pályázat eredményeként összesen csaknem félmilliárd forintos fejlesztést hajthatott végre a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.
Elavult irodagépeket használnak a vállalkozások
Elavult irodagépeket használnak a vállalkozások: a megkérdezettek 85 százaléka addig használja azokat, amíg működnek, még akkor is, ha az esetleg lassítja a munkafolyamatokat. Csupán a cégek egyharmada szerez be új irodai eszközöket, ha a régiekkel már nem hatékony a munkavégzés - derül ki a Budapest Bank és a GfK Hungária piackutató közös felméréséből.
A médiabiztos is támogatja a megfélemlítés elleni iskolai programot
Az egész társadalmat, különösen a fiatalokat érinti a megfélemlítés problémája, ezért a média- és hírközlési biztos is támogatja a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány által indított megelőzési programot, amelyet a tanév végéig két fővárosi iskolában próbálnak ki – hangzott el a résztvevők csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Elindult a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás
Kedden megkezdődött a jövő februárban induló felsőoktatási képzésekre történő jelentkezési időszak, a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás. A jelentkezőknek egy hónapon belül kell eldönteniük, melyik egyetem, főiskola melyik szakán szeretnének továbbtanulni.
29. oldal / összesen: 46