2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
28. oldal / összesen: 46
Keddig lehet jelentkezni a középfokú továbbtanulás központi írásbeli felvételi vizsgáira
Keddig kell jelentkezniük azoknak az általános iskolai tanulóknak, akik központi írásbeli vizsgát szeretnének tenni; a kérelmet abba a középiskolába kell benyújtani, ahol a vizsgát le kívánják tenni - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.
A kormány jövő ősztől szeretné bevezetni a kötelező óvodáztatást
Az emberi erőforrások minisztere azt kérte, az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága támogassa a kormánynak azt a szándékát, hogy a kötelező óvodáztatás ne 2015 szeptemberében, hanem már jövő ősztől életbe léphessen.
A kormány nem tud mit kezdeni a felsőoktatással
Az MSZP szerint a kormány nem tud mit kezdeni a felsőoktatással, ezt jelzi, hogy a szerdai kormányülésen mégsem tárgyalták a felsőoktatási koncepciót.
A Pedagógusok Szakszervezete és a Klik aláírta a kollektív szerződést
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) aláírta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) pénteken a mintegy 123 ezer pedagógust és más foglalkoztatottat, összesen mintegy 150 ezer embert érintő kollektív szerződést - jelentette be az érdekképviselet elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
OH: kezdődnek a középszintű érettségi szóbeli vizsgái
Csütörtökön megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik, november 29-ig csaknem 15 ezer vizsgát tartanak - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.
Biztonságosak a középiskolai kollégiumok
Országszerte megfelelő a középiskolai kollégiumok tűzvédelmi helyzete, az épületek felújításának köszönhetően javulás is tapasztalható - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-vel.
Meredeken csökkennek a diplomás jövedelmek Nagy-Britanniában
Meredeken csökken a diplomás brit munkavállalók reálbére a pénzügyi válság óta a Financial Times keddi kimutatása szerint.
Csak 2015-től lesz kötelező hároméves kortól az óvoda
Az Országgyűlés döntése alapján csak 2015. szeptember 1-jétől lesz kötelező az óvoda a gyermek hároméves korától.
Hátrányos helyzetű diákokat segít az Út a szakmaválasztáshoz projekt
Ösztöndíjban részesülhetnek a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma tanulók annak az uniós projektnek köszönhetően, amelyet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és konzorciumi partnerei valósítanak meg - közölte az NMH az MTI-vel.
Fiatal határon túli magyar oktatók kapnak támogatást
Fiatal határon túli magyar oktatókat támogat összesen 40 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet. A pályázatra december 9-ig lehet jelentkezni.
Ma lejár a keresztféléves jelentkezések határideje
Ma lehet utoljára jelentkezni a felsőoktatási intézmények keresztféléves eljárásaira.
Karrierépítő oldal felsőoktatásban tanulóknak és friss diplomásoknak
Karrierépítő oldal indult a felsőoktatásban tanulóknak és friss diplomásoknak. Az universide.hu portál célja, hogy közelebb hozza a fiatalokat és a vállalatokat egymáshoz, megteremtse annak a lehetőségét, hogy az igazi tehetségek már a tanulmányaik alatt megmutathassák magukat a munkaadóknak.
Megjelent a felnőttképzési tevékenység engedélyezéséről szóló kormányrendelet
Megjelent a Magyar Közlöny keddi számában a felnőttképzési tevékenység folytatásához szükséges engedélyezési eljárásról és követelményrendszeréről szóló kormányrendelet, amely kiterjed a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásának vezetésére és ellenőrzésére is.
28. oldal / összesen: 46