2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
27. oldal / összesen: 46
Továbbra is a nemzetgazdasági átlag alatt vannak a pedagógusfizetések
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint örvendetes, hogy a minimálbérhez kapcsolódva nőnek a pedagógusok keresetei, azonban a fizetések továbbra is a nemzetgazdasági átlag alatt vannak, és bőven van még mit emelni.
A Jobbik növelné a felsőoktatási helyek számát és a béreket
A Jobbik kormányra kerülése esetén a felsőoktatásban jelentősen emelné az államilag finanszírozott helyek számát és elérné, hogy a multinacionális vállalatok a nyugati bérek nyolcvan százalékát fizessék dolgozóiknak Magyarországon.
Milliárdos program hátrányos helyzetűeket nevelő iskolák együttműködésére
Hátrányos helyzetű tanulókat különböző arányban nevelő intézmények kapcsolatfelvételére 4,5 milliárd forintos programot indít a Emberi Erőforrások Minisztériuma, határon belüli és határon túli lehetőségekkel - jelentette be Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár és Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Nyergesújfalun.
Rákóczi Szövetség: pályázat a felvidéki magyar iskolákba beíratott gyermekeknek
A Rákóczi Szövetség meghirdeti a 2014/2015-ös tanév magyar iskolakezdői számára beiratkozási ösztöndíjpályázatát, amely minden magyar iskolakezdőre vonatkozik Szlovákia területén.
Nem kötelező, de ingyenes a közoktatási intézményeknek a Magiszter rendszer használata
Nem kötelező, ugyanakkor ingyenes a köznevelési intézményeknek a 2013/2014-es tanévben a Magiszter rendszer használata - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.
Az állam felelősséget vállal a legkisebb iskoláért is
A Fidesz szerint míg a szocialisták oktatási rendszere megbukott, addig ma az állam felelősséget vállal a legkisebb iskoláért is, a pedagógusoknak béremelési programot indított, az állami szerepvállalással pedig lehetővé válik, hogy egységes színvonalúak és ingyenesek legyenek a tankönyvek.
Oktatáskutató intézet: pályázat az iskolai közösségi szolgálat program megismertetésére
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) pályázatot hirdet az iskolai közösségi szolgálat programjainak széles társadalmi körben való megismertetésére, a felhívásra január 8-ig a középiskolákban nappali képzésben 2016. január 1-jét követően érettségiző tanulók és a programokat koordináló pedagógusok jelentkezhetnek.
A tankönyves vállalkozók azt kérik az államfőtől, hogy ne írja alá a tankönyvtörvényt
Levélben kérte a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete (TVOT) Áder János köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a kedden elfogadott tankönyvtörvényt - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.
A szaktárca szándékán múlik a magántanárok és a kisebb nyelviskolák jövője
A Nyelvtudásért Egyesület szerint a magántanárok és a kisebb nyelviskolák ellehetetlenítése nem következik a felnőttképzési törvényből, ez kizárólag a nemzetgazdasági tárca szándékán múlik.
Tankönyvek - Hoffmann: akár nőhet is a tankönyvek száma
Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár szerint az új tankönyvellátó rendszerben akár nőhet is a tankönyvek száma egy-egy évfolyam és tantárgy esetében, emellett a pedagógusok továbbra is szabadon megválaszthatják segédeszközeiket.
Benyújtotta a tankönyvellátás rendjéről szóló javaslatot az emberi erőforrások minisztere
Benyújtotta a tankönyvellátás rendjéről szóló törvényjavaslatot vasárnap az emberi erőforrások minisztere, az indítvány a többi között a piaci mechanizmusok és a tankönyvkiadók egymással történő versengése helyett az állam felelősségét kívánja megteremteni.
Corvinus-os hallgatók lettek az év ifjú könyvvizsgálói
A Budapesti Corvinus Egyetem két hallgatóját választották az év ifjú könyvvizsgálóinak az EY Audit Championship 2013-as versenyén. A nyertes csapat két tagja, Branauer Sára és Nébl Attila a pénzjutalom mellett lehetőséget kap arra, hogy csatlakozzon a nemzetközi könyvvizsgáló és adótanácsadó cég csapatához.
Új rendelet szabályozza az óvoda-, és iskolatej programot
Támogatást igényelhetnek az oktatási intézmények az óvoda-, és iskolatej program finanszírozásához, ezt tartalmazza a program feltételeiről szóló rendelet, amely a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.
27. oldal / összesen: 46