2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
26. oldal / összesen: 46
..
Globális nevelés szemléletet tanulhatnak a tanárok
Mintegy másfélszáz hazai oktató részesülhet térítésmentes, a globális szemlélet átadását célzó továbbképzésben március és július között egy uniós projekt keretében.
..
OH: pénteken lejár a középfokú felvételi jelentkezések határideje
Pénteken lejár a középfokú felvételi eljárásban a jelentkezési lapok és a tanulói adatlapok benyújtásának határideje - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal keddi közleményében.
Felületesek, de gyorsan alkalmazkodnak a pályakezdők a munkáltatók szerint
A munkához való hozzáállás a legnagyobb gyengéje a mai fiataloknak a munkáltatók szerint. A pályakezdők kreatívak és gyorsan alkalmazkodnak, de felületesek a legnagyobb magánfőiskola, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola legfrissebb felmérése szerint. A fiatal pályakezdők már egészen eltérő stílusban kommunikálnak, mint idősebb kollégáik, ez pedig néha nehezíti az együttműködést. Ezért a BKF szerint a kereslet és kínálat elvárásainak összecsiszolására kell helyezni a hangsúlyt az oktatásban.
Új zöld tananyagot dolgoz ki három egyetem
Új hulladékgazdálkodási, szennyvízkezelési és megújulóenergia-szakoktatási tananyagot dolgoz ki a Szent István Egyetem (SZIE), a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola konzorciuma. Az oktatási anyag 864 millió forintos uniós támogatásból valósul meg – tájékoztatta Gyuricza Csaba, a SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának dékánja az MTI-t.
MRK-elnök: hosszú távú felsőoktatási stratégiára van szükség
A Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke szerint hosszú távú felsőoktatási stratégiára van szükség Magyarországon.
Emmi: mintegy ötvenezer felsőoktatási képzés zárult nyelvvizsga nélkül 2006 óta
Mintegy ötvenezer felsőoktatási képzés zárult nyelvvizsga nélkül 2006 óta - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma MTI kérésére készített összegzéséből.
Ma hirdetik ki a februári felsőoktatási képzések ponthatárait
Ma hirdetik ki a februárban induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. az MTI-vel.
BGF-felmérés: kevesebben akarnak állami ösztöndíjas képzésre jelentkezni
A tavalyi 87 százalékról idén 79 százalékra csökkent azoknak a diákoknak az aránya, akik állami ösztöndíjas képzésre szeretnének jelentkezni - egyebek között ez derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) felméréséből, amelyet az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon végeztek. Idén február 15-éig lehet jelentkezni a felsőoktatásba.
Csütörtökön hirdetik ki a februári felsőoktatási képzések ponthatárait
Várhatóan csütörtökön hirdetik ki a februárban induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. kedden az MTI-vel.
OH: nincs szükségük külső segítségre a pedagógusoknak a portfoliókészítéshez
Az Oktatási Hivatal (OH) szerint a tanároknak nincs szükségük külső segítségre a pedagógusminősítésnél portfoliójuk összeállításához, a rendszer bevezetésekor minden információt és segítséget megad a szaktárca. Kerekes Balázs, az OH projektigazgatója sajnálatosnak nevezte, hogy ennek ellenére megannyi téves, a valóságtól távol álló értesülés látott napvilágot.
Megkezdődött az általános iskolai beiratkozás a Felvidéken
Megkezdődött az általános iskolai beiratkozás Szlovákiában szerdán, a felvidéki magyarok több mint 250 magyar nyelvű oktatási intézménybe írathatják be gyermekeiket.
Optimisták a pályakezdők a jövőjükkel kapcsolatban
A pályakezdő fiatalok 85 százaléka valószínűnek tartja, hogy el tud helyezkedni a szakterületén. Jobban motiválja őket a szakmai fejlődés, mint a ranglétrán való feljebbjutás, és közel felük tervez külföldi munkavállalást a közeli jövőben - derül ki a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola közel 500 hallgató megkérdezésével készült felméréséből.
Pedagógusok nélkül nincs jövője Magyarországnak
Pedagógusok, tanítók, és tanárok nélkül nincs jövője Magyarországnak, a magyar nemzetnek - mondta Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg ösztöndíjak átadásán hétfőn a fővárosban.
26. oldal / összesen: 46