2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
25. oldal / összesen: 46
..
A Klik keresi a megoldást a béren kívüli juttatások kifizetésére
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) keresi "a pozitív megoldást" az idei évi béren kívüli juttatások kifizetésére, a tárgyalások a szakszervezetekkel megkezdődtek, de még nem zárultak le.
Újabb 383 képzés indul a Tudásod a jövőd! programban
Újabb 383 képzés indul állami támogatással a Tudásod a jövőd! programban március 20. és április 20. között 427 millió forintból, így 5700-an kapcsolódhatnak be a képzésekbe 187 településen - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) szerdán az MTI-vel.
..
Döntött a kormány a Magyar Nyelvstratégiai Intézet létrehozásáról
A magyar nyelvi örökség feltárására, a nyelv ápolására, gondozására, fejlesztésre és egyes állami feladatok ellátására Magyar Nyelvstratégiai Intézetet hoz létre a kormány, az április 1-jén felálló új intézet irányítását a Miniszterelnökséget vezető államtitkár útján a miniszterelnök látja el.
..
Magyarországon teszteli nemzetközi képzését a Veritas AG
Magyarországon próbálta ki először az anyavállalaton kívül nemzetközi képzési rendszerét a németországi székhelyű, Magyarországon mintegy 1030 embert foglalkoztató Veritas AG - mondta az MTI-nek a társaság leányvállalatának ügyvezető igazgatója.
..
Tankönyvterjesztés - Emmi: a feladat továbbra is a Könyvtárellátóé
A tankönyvterjesztés a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. feladata, de szükség esetén a Belügyminisztérium logisztikai segítséget nyújt - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.
..
Ötszáz gyermek heti ötszáz forintért vehet részt napközis táborban a sarkadi tankerületből
A hátrányos helyzetű sarkadi tankerületből öt héten át mintegy ötszáz, halmozottan hátrányos helyzetű iskolás vehet részt heti ötszáz forintért nyári napközis táborban - tájékoztatta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ sarkadi tankerületének igazgatója az MTI-t.
..
Országos Innovációs Nap az ELTE-n
Nyolcadik alkalommal rendezi meg február 26-án Országos Innovációs Napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE).
..
Kövér László: minden fiatal az ambíciójának megfelelő tudást szerezzen
A felsőoktatás nemzetstratégiai jelentőségéről beszélt egyebek mellett Kövér László a Miskolci Egyetemen csütörtökön. Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: az a legfontosabb cél, hogy minden tisztességes, szorgalmas és tehetséges fiatal az ambíciójának megfelelően olyan tudást szerezzen, amellyel piacképes munkához jut.
..
Oktatási Vezetők Szakszervezete: a kormány vizsgálja felül a pedagógusok minősítési eljárását
Az Oktatási Vezetők Szakszervezete arra kéri a kormányt, hogy vizsgálja felül a pedagógus-életpályamodellhez illeszkedő minősítés jelenlegi szabályozását, és tartsa be a szakszervezetekkel kötött megállapodás vonatkozó passzusát - közölte az érdekvédelmi szervezet elnöke szerdán az MTI-vel.
..
Belépő szintű nyelvvizsgát is lehet majd tenni
Egy újabb szinten, az úgynevezett belépőfokon is lehet majd államilag elismert nyelvvizsgát tenni a nyelvvizsgáztatásról szóló kormányrendelet módosítása értelmében, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.
..
Emmi: rendben lezajlott a felsőoktatási jelentkezési időszak
Rendben lezajlott a 2014. évi általános felvételi eljárás jelentkezési időszaka, jelenleg a jelentkezések hitelesítése van folyamatban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
..
A kormány tovább növeli a káoszt a tankönyvellátásban
AZ MSZP megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelettervezete szerint a rendelhető tankönyvek listáját csak áprilisban hozzák nyilvánosságra, a rendelés időpontját kitolják a választásokat követő időszakra, az igénylések leadására rendelkezésre álló időt pedig jelentősen lerövidítik.
..
Tízmillió forinttal támogattak 113 tehetséges önköltséges hallgatót a BGF-en
Összesen 10 millió forint értékben támogattak 113 tehetséges önköltséges hallgatót a Budapesti Gazdasági Főiskola Biztos Jövő Ösztöndíjprogramján keresztül.
25. oldal / összesen: 46