2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
24. oldal / összesen: 46
..
Majdnem 7 milliárd forint jut a kiválóság programban kutatóknak és felsőoktatási dolgozóknak
A kormány európai uniós forrás bevonásával 6,75 milliárd forintot fordít a kutatók és a felsőoktatásban dolgozók támogatására a Nemzeti Kiválóság Programban - mondta Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára csütörtökön Budapesten.
..
Klik: munkakörük alapján nőtt a pedagógusok bére
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerint a munkakörük alapján nőtt a pedagógusok bére, és ahol mégis előfordult, hogy nem a munkakörhöz előírt iskolai végzettség alapján sorolták be a tanárokat, a Klik kivizsgálja az esetet és orvosolja a hibát.
..
Bankkártyával is fizethető a diákhitel törlesztése az online felületen
Bankkártyával is fizethető a diákhitel törlesztő részlete, illetve előtörlesztése a Diákhitel Direkt online ügyintézési felületen keresztül hétfőtől - közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel.
..
2020-ig évente plusz egymilliárd forint tehetséggondozásra
2020-ig évente egymilliárd forintot szeretne a kormány a tehetséggondozást segítő programokhoz hozzátenni - közölte az emberierőforrás-miniszter a Bonis Bona-díjak átadásán, kedden a fővárosban.
..
A szülők szerint a sportnál csak a nyelvtanulás fontosabb
A magyar szülők csak az idegen nyelvi képzést tartják a sportnál fontosabb oktatáson kívüli tevékenységnek gyermekeik számára - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatással foglalkozó részlegének, a Kutatópontnak a felméréséből, amelyet vasárnap jutattak el az MTI-hez.
..
Tízmilliárd forintot csoportosított át a kormány az állami tankönyvrendszer kialakítására
Több mint tízmilliárd forintot csoportosított át a kormány az állami tankönyvfejlesztés és -kiadás feltételeinek megteremtésére - javarészt állami tulajdonszerzéssel kapcsolatos kiadásokra - a tartalékból.
..
Rekordszámú nevezés érkezett a MOL-csoport díjnyertes Freshhh 2014 programjára magyar egyetemekről és főiskolákról
A MOL-csoport 2014-ben hetedszer indította el Freshhh programját. Az egyetemi és főiskolai hallgatókból álló csapatok nem csupán a játék és tanulás kedvéért, hanem a 20 000 eurós össznyereményért és egy lehetséges karrierért is versenyeznek. A versenyre eddig 45 ország 290 egyetemének 318 csapata regisztrált. A magyar egyetemekről és főiskolákról idén rekord számú nevezés érkezett. A regisztrációkat 2014. április 7-ig fogadják a www.freshhh.net weboldalon.
..
AFS-felmérés: a világ 50 országa közül Magyarországon a legjobb cserediáknak lenni
A nemzetközi diákcseréket szervező AFS magyarországi szervezete nyújtotta a legjobb teljesítményt tavaly egy 50 országra kiterjedő felmérés szerint.
Debreceni Egyetem: 3,6 milliárdos hiány az orvoscentrumban
A múlt évben 3,6 milliárd forint hiány keletkezett a Debreceni Egyetem (DE) december 31-én megszűnt orvos- és egészségtudományi centrumában - jelentette be a DE rektora szerdán sajtótájékoztatón.
..
Emmi: nem kell fizetni a pedagógusoknak a minősítésért
Nem kell fizetniük a pedagógusoknak az idei és a jövő évi minősítésekért - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel a témában megjelent hírekre reagálva.
..
A fiataloknak is minél jobban meg kell ismerniük az EU-t
A fiataloknak is minél jobban meg kell ismerniük az Európai Uniót, hogy megtudják, mire jó az uniós tagság - mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára.
..
OH: március 17-18-án lehet a középfokú jelentkezéseket módosítani
A középfokú felvételi eljárásban március 17-én és 18-án van lehetőség a jelentkezések módosítására, új intézményt azonban nem lehet megjelölni - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.
..
Pedagógus-portfólió - Fazekas-igazgató: a minősítési rendszer javítani fog a köznevelés minőségén
A fővárosi Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója szerint a pedagógusok minősítési rendszere hosszú távon javítani fog a köznevelés és a közoktatás minőségén. Hámori Veronika erről az MTI-nek nyilatkozva beszélt.
24. oldal / összesen: 46