2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
23. oldal / összesen: 46
..
Cementipari szakembereket képeznek a Miskolci Egyetemen
Felsőfokú szakemberek képeznek a cementiparnak a Miskolci Egyetemen, erről állapodott meg a Magyar Cementipari Szövetség és a felsőoktatási intézmény - tájékoztatta a cementipari egyesülés az MTI-t szerdán.
..
Érettségi - Rendben elkezdődtek a magyar írásbelik
Rendben megkezdődtek a magyar írásbeli érettségi vizsgák országszerte a középiskolákban hétfő reggel. A kormányhivataloktól beérkezett jelzések szerint mindenütt zavartalanul folyik a vizsga, semmilyen rendkívüli esemény nem történt - közölte a köznevelési államtitkárság az MTI-vel.
..
Emmi: a jogosult tanárok több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját
A jogosult pedagógusok több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját az április 30-i feltöltési határidőig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága pénteken az MTI-vel.
..
Emmi: csak jóváhagyott tankönyvek kerülhetnek az iskolákba
Az iskolák kizárólag jóváhagyott tankönyvekre adhatják le rendeléseiket, az 1-2, 5-6, 9-10. évfolyamok esetében ez az új kerettanterveknek megfelelő kiadványokat jelenti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel sajtóhírekre reagálva.
..
OH: az általános felvételi eljárásban a nyolcadikos tanulók közel 97 százalékát felvették
Befejeződött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása: a nyolcadikos tanulók közel 97 százaléka került be valamilyen középiskolába - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint péntekig minden középfokú intézmény értesíti a hozzá jelentkező tanulókat a felvételi döntéséről, azaz jelentkezésük elfogadásáról vagy elutasításáról.
..
NKE: szinte minden képzésre jelentős a túljelentkezés
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerint nem megalapozottak azok a sajtóhírek, amelyek szerint csökkent volna az intézmény népszerűsége, vonzereje.
..
Segíti az érettségi felkészülést a Diákhitel Központ
Tovább bővítette innovatív oktatási segédletét a Diákhitel Központ: a történelem érettségi tételek mellett az idén irodalom tantárgyból kerültek fel új tartalmak a fiatalok által látogatott közösségi médiafelületre.
..
TTE-HIK: megőrzendő érték a tankönyvpiac és a szabad tankönyvválasztás
Megőrzendő értéknek nevezte a tankönyvpiacot és a szabad tankönyvválasztást közös állásfoglalásában a Történelemtanárok Egylete és a Hajnal István Kör.
..
Hoffmann: megkezdődött a tankönyvrendelés
Megkezdődött a tankönyvrendelés, az intézményeknek április 30-ig van lehetőségük az igényeiket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-hez (Kello) eljuttatni.
..
Diplomamentő program - Több mint 20 ezren regisztráltak, hosszabb határidő
Április 7-ig már 20 130-an regisztráltak a diplomamentő programra, és mivel naponta több száz regisztrációt kezdeményeznek az érdeklődők, április 14-ig meghosszabbították az előjelentkezést - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI érdeklődésére.
..
Töretlen a magyar felsőoktatás iránti érdeklődés
Klinghammer István szerint a jelentkezők számának növekedése jelzi, hogy töretlen a magyar felsőoktatás iránti érdeklődés. A keretszámok eltörlése és az állami ösztöndíjrendszer átalakítása tervezhető és mindenki számára elfogadható feltételeket teremt a felsőoktatásban való részvételre - mondta a felsőoktatásért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
..
Csak olyan tankönyvcsomag rendelhető, amellyel biztosítható az ingyenes tankönyvellátás
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az iskolák csak olyan árösszetételű tankönyvcsomagot rendelhetnek a tanulóknak, amellyel biztosítani lehet a térítésmentes ellátásra jogosultak számára a tankönyvet - olvasható a köznevelési államtitkárság tájékoztatójában.
A Debreceni Egyetemen működik az ország egyetlen akkreditált élelmiszeripari klasztere
A Debreceni Egyetemen (DE) működik az ország egyetlen akkreditált élelmiszeripari klasztere. A 76 tagot, köztük több óriáscéget tömörítő hálózat képviselői csütörtökön vették át az új akkreditációról szóló tanúsítványt - közölte a DE sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.
23. oldal / összesen: 46