2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
22. oldal / összesen: 46
..
Uniós támogatással indul felnőttképzés a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában
Az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió 56,8 millió forint összegű támogatásával a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárának 300 dolgozója felnőttképzésen vesz részt – tájékoztatta a gazdasági társaság csütörtökön az MTI-t.
..
Fél év alatt majdnem a duplájára emelkedett az ingyenes online egyetemi kurzusok száma
Fél év alatt majdnem a duplájára emelkedett az ingyenes online egyetemi kurzusok száma a világon, jelenleg 2625 óra közül válogathatnak a tanulni vágyók - hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság friss adataira a Mathias Corvinus Collegium.
..
Nemzetközi továbbtanulási börze szerdán a fővárosban
Ötödik alkalommal rendezik meg a fővárosban szerdán a Move2study Nemzetközi Továbbtanulási Börzét, amelyen külföldi továbbtanulási és ösztöndíj-lehetőségeket ismerhetnek meg a látogatók.
..
Balog: a felsőoktatási törvény módosítását kezdeményezi a kabinet
A kormány a felsőoktatási törvény módosítását kezdeményezi, a változtatással lehetővé válik szeptembertől a kancellári rendszer bevezetése a felsőoktatási intézményekben - közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
..
Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségik, kezdődnek a középszintű vizsgák
Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségik, és hétfőn megkezdődnek középszinten is a szóbeli vizsgák - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
..
Véget ér az iskola, kezdődik a vakáció
Ma véget ér az iskolákban a tanév és megkezdődik a mintegy két és fél hónapos nyári vakáció.
..
KSH: három százalékkal nőtt a pedagógusok száma ebben a tanévben
A most záruló tanévben a pedagógusok számának évek óta tartó csökkenése háromszázalékos növekedésre váltott - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 című kiadványából, amely szerint az országban folyamatosan nő az emberek iskolai végzettsége.
Több száz millió forint agrár-szakképzésre
A beérkezett kérelmek alapján több mint 685 millió forint kifizetését hagyta jóvá a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozott képzésekhez igényelhető támogatásra - közölte az MVH kedden az MTI-vel.
..
Nem indokolt a Nemzeti Pedagógus Kar megalakítása
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) továbbra sem tartja indokoltnak a Nemzeti Pedagógus Kar megalakítását, a PSZ ez ügyben korábban az Alkotmánybírósághoz is fordult.
..
Komoly szakmai hiba volt lecserélni a bevált tankönyveket
Az LMP nagyon komoly szakmai hibának tartja a korábban bevált tankönyvek lecserélését.
..
Audi: évente 250 szakmunkástanuló a duális képzésben
Évente 250 szakmunkástanuló vesz részt az Audi Hungaria Motor Kft.-nél a duális szakképzésben; a napokban 150-en kezdték meg gyakorlati vizsgájukat a vállalatnál - tájékoztatta a járműgyár az MTI-t.
..
Ismét indul üzleti coachképzés az ELTE-n
Az első évfolyam sikere után folytatódik az ELTE üzleti coachképzése a 2014/15-ös tanévben - tájékoztatta Báthory Németh Andrea, a képzés vezetője az MTI-t.
..
Bővül az Óbudai Egyetem képzési köre
Július 1-jétől az Óbudai Egyetem Alba Regia műszaki kara részeként működik tovább a Nyugat-magyarországi Egyetem geoinformatikai kara. A változásoknak köszönhetően új képzések is indulhatnak.
22. oldal / összesen: 46