2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Oktatás
Keresés
21. oldal / összesen: 46
..
Ma jár le a pótfelvételi jelentkezési határidő
Ma lejár a felsőoktatási pótfelvételik jelentkezési határideje.
..
Köznevelési államtitkárság: augusztus 30-ig megérkeznek a megrendelt tankönyvek az iskolákba
Mintegy 1 millió 267 ezer diák számára kezdődik meg alig egy hónap múlva a tanév. Az iskolakezdés az idén is jelentős anyagi terhet jelent a családok számára. A köznevelési államtitkárság azt ígéri: augusztus 30-ig megérkeznek a megrendelt tankönyvek az iskolákba. A tanév szeptember 1-én kezdődik és június 15-én zárul.
..
A MAB a felsőoktatási törvény módosítását bírálja
A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) megfontolt, a minőséget garantáló felsőoktatási törvény elfogadását szorgalmazza, a minősítő szervezet szerint a legutóbbi módosítás olyan paragrafusokat emelt a jogszabályba, melyek az egyetemi tanárok presztízsét megkérdőjelezik.
..
Felvételi: elérhetők a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések
Elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések, a kérelmeket augusztus 12-ig lehet benyújtani kizárólag elektronikus úton.
..
Felvételi - Öt százalékkal több diákot vett fel a győri egyetem
A tavalyinál öt százalékkal több diákot vett fel idén a győri Széchenyi István Egyetem - közölte az MTI-vel Földesi Péter rektor, jelezve, hogy az alapvetően műszaki képzéseket kínáló intézmény kapacitása "elérte a plafont".
..
Ötmilliárdos fejlesztés a győri Audi Hungaria Iskolában
Jövő júniusig tartó projekt keretében bővítik és fejlesztik a győri Audi Hungaria Iskolát; az erre fordított összeg közel negyedét uniós és kormányzati forrásból finanszírozzák - hangzott el az új épület keddi alapkő-letételi ünnepségén.
..
Felvételi - Egy hét múlva hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat
Jövő csütörtökön hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A fővárosban ismét megrendezik a Pont Ott Partit, amelynek ezúttal a Semmelweis Egyetem lesz a házigazdája.
..
18 millió forintos támogatás külhoni hallgatói szervezeteknek
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idei pályázati tervében 18 millió forintos keretösszeget biztosít a külhoni hallgatói és doktoranduszszervezetek számára - közölte a tárca parlamenti államtitkársága szerdán az MTI-vel.
..
ÁSZ: először ellenőrzik az összes főiskolát és egyetemet a számvevők
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) átadta az Országgyűlésnek második félévi ellenőrzési tervét, amelynek részeként először vizsgálja az összes egyetemet és főiskolát - tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.
..
Felsőoktatási felvételik: csütörtökig lehet dokumentumot pótolni és jelentkezési sorrendet módosítani
Legkésőbb csütörtökig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. az MTI-vel. Felhívták a figyelmet arra is: mindez azok számára is elvégezhető az E-felvételi rendszerében, akik hagyományos jelentkezési lapon nyújtották be jelentkezésüket.
..
Bevezetik a felsőoktatásban a kancellári rendszert
Önállóvá válik a Testnevelési Egyetem szeptembertől, állami fenntartásba kerül a Pető Intézet és bevezetik a kancellári rendszert a felsőoktatási intézményekben - többek között ezt tartalmazza az oktatási törvények módosítása, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés.
..
Közel hétezer pedagógust képeznek ki az új típusú iskolai fizikai állapotmérésre
November végéig közel hétezer pedagógus vesz részt az új típusú iskolai fizikai állapotfelméréshez kapcsolódó képzésen és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jóvoltából már csaknem az összes, több mint 3600 nappali rendszerű oktatási intézmény megkapta az ehhez szükséges ingyenes eszközcsomagot is.
..
Digitális tananyagok az informatikusképzésben
Új digitális tananyagokkal képzik szeptembertől az informatikus hallgatókat az ELTE-n, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) és a Műegyetemen (BME).
21. oldal / összesen: 46