2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
20. oldal / összesen: 46
..
Uniós tanulmány: az Erasmus csereprogramban való részvétel javítja az elhelyezkedési esélyeket
Az Erasmus oktatási-képzési csereprogram révén külföldi tapasztalatokat szerzett frissdiplomások jóval előnyösebb helyzetből indulnak a munkaerőpiacon - állapította meg hétfőn közzétett átfogó hatástanulmányában az Európai Bizottság.
..
Tanévkezdés - Balog: versenyképes, hatékony és fenntartható felsőoktatást szeretne a kormány
A magyar kormány versenyképes, hatékony, fenntartható és rugalmas felsőoktatást szeretne, olyat, amely valódi értékeken nyugszik, és ebben nagyon fontos az állami szerepvállalás - mondta az emberi erőforrások minisztere a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) tanévnyitóján hétfőn.
..
Diákhitel Központ: 350 ezren kérelmezték eddig a kölcsönt
Eddig összesen 350 ezren igényelték a diákhitelt, a Diákhitel Központ arra számít, hogy az igénylők száma a mostani tanévben is az előző esztendők arányainak megfelelően alakul.
..
Tanévkezdés - Véget ér a vakáció, indul a 2014/2015-ös tanév
Ma véget ér a két és fél hónapos nyári vakáció és reggel nyolc órakor megkezdődik a tanítás az iskolákban, elindul a 2014/2015-ös tanév. Az új tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát.
..
Pótfelvételi - Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról
Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról csütörtökön, a több mint 9500 pótfelvételiző közül mintegy 7300-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. csütörtökön az MTI-vel.
..
Pótfelvételi - ma hozzák nyilvánosságra a ponthatárokat
Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a több mint 9500 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
..
Tanévkezdés - Köznevelési államtitkár: minden gyerek szerezzen megfelelő képzettséget!
Az iskolarendszer átalakításának, átszervezésének az volt a célja, hogy Magyarországon minden gyermek a képességeihez mérten tudjon a köznevelési rendszerben képesítést szerezni - mondta a köznevelési államtitkár szerdán a Miskolci Egyetemen tartott szakmai tanévnyitón, több száz pedagógus előtt.
..
Tanévkezdés - DK: az új tanév új tankönyvkáoszt hozhat
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az új tanév újabb tankönyvkáoszt hozhat, sajtóinformációk szerint a pedagógusok néhány nappal a tanévkezdés előtt még mindig nem kapták meg a példányukat az új tankönyvekből. Erről Arató Gergely, a DK oktatási szakpolitikusa beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
..
Pótfelvételi - Csütörtökön hirdetik ki a ponthatárokat
Augusztus 28-án, csütörtökön hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a több mint 9500 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
..
Agrárkamara: nagyobb hangsúlyt kap a jövőben az agrár-felsőoktatás
Nagyobb hangsúlyt kap a jövőben az agrár-felsőoktatás, amely az eddigieknél fokozottabban igazodik a reálgazdaság igényeihez - jelentette ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
..
ÁSZ: gazdálkodási hibák két főiskolánál
Gazdálkodási hibákat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Magyar Táncművészeti Főiskolánál és az egri Eszterházy Károly Főiskolánál, az intézmények 2009 és 2012 közötti működését vizsgálva - közölte az ÁSZ csütörtökön az MTI-vel.
..
Szeptembertől már Budapesten működik az Európai Rendőrakadémia
Aláírták az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) új székhelyéről szóló megállapodást, az intézmény Budapesten, a VI. kerületi Ó utcában lesz majd, legalább tíz évig - közölte a Belügyminisztérium (BM) kedden az MTI-vel.
..
Emmi: a befizetést igazoló csekket elég a tankönyvek átvételénél bemutatni
Augusztus 15-én ugyan lejárt a tankönyvcsomagok árának befizetési határideje, de a szülőknek lehetőségük van arra, hogy a tankönyvek átvételéig befizessék a pénzt - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága szombaton az MTI érdeklődésére.
20. oldal / összesen: 46