2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
19. oldal / összesen: 46
..
Diplomások előnyben
A Profession.hu legújabb felmérése szerint továbbra is határozott ütemben növekszik az álláshirdetések száma, az ősz kezdetével rekord számú álláshirdetés árasztotta el a munkaerőpiacot. A hirdető cégek száma tavaly őszhöz képest 49 százalékkal növekedett, közel 2000 munkaadó 19789 számú hirdetést adott fel a harmadik negyedévben. A legtöbb új munkavállalót az értékesítés/ kereskedelem szektorban keresik, a második legnépszerűbb kategória az IT fejlesztés/programozás. Bár a legtöbben továbbra is olyan munkát keresnek, ahova nem szükséges felsőfokú végzettség, az új pozíciók 71 százaléka megköveteli ezt.
Átadták az IBM székesfehérvári oktatóközpontját
Átadták csütörtökön az IBM 170 millió forintos beruházással létrehozott székesfehérvári oktatóközpontját, ahol a cég a nemzetközi szolgáltató központjában dolgozókat fogják képezni.
..
OH: elindult a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás
Elindult a felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás: a jelentkezőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely egyetem, főiskola melyik szakán szeretnének továbbtanulni. Az eljárásban maximum öt hely jelölhető meg.
..
Palkovics: modellértékű lesz az újrainduló salgótarjáni felsőfokú képzés
A Salgótarjánban újrainduló felsőfokú képzés a hazai közösségi felsőoktatás modellje lesz, amely segít a helyi műszaki értelmiség megerősítésében és a fiatalok elvándorlásának megállításában - jelentette ki a felsőoktatásért felelős államtitkár pénteken a nógrádi megyeszékhelyen.
..
Önkormányzat 2014 - A Jobbik nagyobb szerepet szán az önkormányzatoknak az oktatásban
A Jobbik nagyobb szerepet adna az oktatásban az önkormányzatoknak.
..
Fidesz: Magyarország ma elég erős a pedagógusbér-emeléshez
A Fidesz szerint "végre eljött a pedagógusok ideje", Magyarország ugyanis ma elég erős ahhoz, hogy emelje a bérüket.
..
Megkezdődtek a jogvédelmi képzések több felsőoktatási intézményben
Megkezdődtek a jogvédelemről szóló előadássorozatok több felsőoktatási intézményben az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és az egyetemek között korábban létrejött együttműködés keretében - közölte az OBDK csütörtökön a honlapján.
..
Az oktatást segítők bérének rendezését kéri az OVSZ a szakminisztertől
Az oktatást segítő dolgozók bérének rendezését, létszámának valós szükségletek alapján történő meghatározását, munkakörük végzettségnek megfelelő pontosítását kéri többek között az Oktatási Vezetők Szakszervezete Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.
..
Felsőoktatási államtitkárság: a duális képzésről egyeztettek a felsőoktatás képviselői
A Duális Képzési Tanács megalakulását előkészítő egyeztetést tartottak Palkovics László felsőoktatási államtitkár kezdeményezésére - közölte a felsőoktatási államtitkárság kedden az MTI-vel. A testület célja, hogy 2015 őszétől minél több felsőoktatási intézményben induljanak duális képzések.
Ismét az EY a legvonzóbb tanácsadó cég az egyetemisták körében
Ismét az EY-t választották a világ legvonzóbb tanácsadó cégének az egyetemisták. A vállalat az összesített listán a második helyet szerezte meg a Google után – derül ki a nemzetközi munkáltatói márkakutatással foglalkozó Universum Global legfrissebb felméréséből.
..
Educatio: a szülők iskolai végzettsége hatással van a gyerekek felsőoktatási tanulmányaira
A szülők iskolai végzettsége hatással van a gyerekek felsőoktatási tanulmányaira - derült ki az Eurostudent V. felsőoktatás-kutatási program vizsgálataiból. A kutatás eredményeit az Educatio Nonprofit Kft. hétfői budapesti sajtótájékoztatóján ismertette Kiss László, a kft. felsőoktatási elemzője.
..
Balog: 7 milliárd forint felsőoktatási intézmények adósságcsökkentésére
Csaknem hétmilliárd forintos támogatásban részesül tizenkét felsőoktatási intézmény a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alapnak köszönhetően - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
..
Újra keresik az ország legintelligensebb diákjait
Ismét megrendezik a Nagy Diák IQ-teszt elnevezésű versenyt, amelynek három fordulójában középiskolások és egyetemisták mérhetik össze intelligenciaszintjüket.
19. oldal / összesen: 46