2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
18. oldal / összesen: 46
..
Emmi: megjelentek a betöltetlen kancellári posztokra a pályázatok
Megjelent pénteken nyolc állami fenntartású felsőoktatási intézmény kancellári megbízás ellátására szóló pályázata a www.kozigallas.gov.hu oldalon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkársága az MTI-vel. Azokba az intézményekbe keresnek kancellárokat, ahová az első fordulóban nem találtak megfelelő jelöltet.
..
Palkovics: a jövő kulcsa a kutatás-fejlesztésben rejlik
Magyarország versenyképességének és gazdasági növekedésének egyik kulcsa a kutatás-fejlesztésben rejlik - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtökön Veszprémben.
..
Emmi: nyolc százalékkal többet fordítanak jövőre a köznevelésre
Jövőre nyolc százalékkal nőnek a köznevelési kiadások a költségvetési javaslat szerint - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelési államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
..
A kormány már a középiskolákban el akarja venni a továbbtanulás lehetőségét
A Demokratikus Koalíció szerint a kormány már a középiskolában el akarja venni annak a lehetőségét, hogy a diákok továbbtanulhassanak.
..
Jelentős az érdeklődés a diplomamentő program iránt
Már csaknem négyezer fiatal vesz részt a diplomamentő program nyelvtanfolyamain, másfél hónap alatt 340 képzés indult el az ország 82 településén. Eddig 31 ezren jelezték, hogy szeretnének részt venni a programban, élénk az érdeklődés, amit jelez, hogy az elmúlt 4 hét alatt ezerrel nőtt a regisztráltak száma - mondta a nemzetgazdasági miniszter.
..
Október végén lejárnak a tavalyi diákigazolvány-matricák
Az előző évben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat - közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.
..
Internetadó - A Pedagógusok Szakszervezete a leghatározottabban tiltakozik az internetadó miatt
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a tervezett internetadó súlyosan veszélyezteti a köznevelés egész rendszerének a működését, korlátozza az információs szabadságot, a tanítás szabadságát, a tanuláshoz való jogot. A tömörülés a parlamenti pártoktól azt kéri, ne szavazzák meg a javaslatot.
..
Felsőoktatási stratégia - Teljesítményközpontú oktatói előmenetel, kevesebb szak
Az oktatók teljesítményközpontú előmeneteli rendszerének bevezetését, a szakok számának csökkentését 15 százalékkal, az agrároktatásban a farmerképzés elindítását tartalmazza egyebek mellett a Fokozatváltás a felsőoktatásban című kormányzati stratégia, amely 2020-tól legalább egy nyelv középfokú ismeretét is előírná felvételi követelményként a diákoknak.
..
Több mint százezer ember képzését támogatta a Tudásod a jövőd! program
Több mint százezer ember képzését támogatta az elmúlt két évben a Tudásod a jövőd! program, amelynek köszönhetően "nagymértékben javult a felnőtt magyar lakosság gazdasági és munkaerő-piaci versenyképessége" - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal kedden az MTI-t.
..
Fokozatváltás a felsőoktatásban címmel új koncepció készült
Elkészült a Fokozatváltás a felsőoktatásban című új felsőoktatási koncepció. A dokumentum, amelyet keddi ülésén vitatott meg a Felsőoktatási Kerekasztal, a következő 15 év legfontosabb céljait és feladatait jelöli ki.
..
Létfontosságú az informatikai eszközök tudatos használatának elsajátítása!
A digitális forradalom időszakában diákoknak és tanároknak egyaránt létfontosságú az informatikai eszközök tudatos használata – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára hétfőn, a CodeWeek (Európai Programozási Hét) budapesti zárórendezvényén.
..
Az informatikai fejlesztés az általános iskolai tanulók felzárkózását segíti
Az általános iskolai tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti - mondta a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn Kecskeméten.
..
Nagy az eltérés a tandíjak és ösztöndíjak között az Európai Unióban
Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban - állapítja meg az Európai Bizottság által pénteken közzétett kimutatás.
18. oldal / összesen: 46