2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
17. oldal / összesen: 46
..
Ösztöndíjjal támogatja a hiányszakmát tanuló diákokat a jászberényi önkormányzat
Szakképzési ösztöndíjban részesíti Jászberény önkormányzata azokat a továbbtanuló általános iskolásokat, akik a hiányszakmák valamelyiket elsajátítják, és vállalják, hogy az adott szakmában a településen működő cégeknél helyezkednek el - közölte a jászsági város polgármesteri hivatalának illetékes munkatársa az MTI-vel.
..
Több mint száz fiatalt támogat idén az Erzsébet Talentum program
Száztizenkét fiatal vesz részt idén a zánkai Erzsébet-táborban a Talentum programnak köszönhetően, ahol segítséget kapnak tehetségük felismeréséhez és kibontakozásához - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, pénteken, Zánkán.
..
A felsőoktatás a nemzetgazdaság egyik legsikeresebb ágazata
A nemzetgazdaság egyik legsikeresebb és legversenyképesebb ágazatának nevezte a felsőoktatást a házelnök pénteken, az Óbudai Egyetem Napján. Kövér László hozzátette: minden lehetőség adott, hogy létrehozzák Közép-Európa legjobb felsőoktatási rendszerét.
..
A fiatalok és az oktatás a büdzsé legnagyobb vesztesei
A Magyar Liberális Párt (MLP) véleménye szerint a jövő évi büdzsé legnagyobb vesztesei a fiatalok és az oktatás - erről Bősz Anett beszélt az MTI-nek csütörtökön, miután egy sajtótájékoztatót is tartott a témában.
..
Tüntetést szervez a Pedagógusok Szakszervezete a kormány költségvetési javaslata ellen
Demonstrációt szervez szombaton, a magyar közoktatás napján a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy így tiltakozzon a kormány jövő évi költségvetési javaslata ellen - jelentette be Galló Istvánné, a PSZ elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
..
Rákóczi Szövetség: csaknem 5400 diák kap iskolakezdési ösztöndíjat
Mintegy kétszáz Kárpát-medencei helyszínen csaknem 5400 diák kap iskolakezdési ösztöndíjat decemberig a Rákóczi Szövetség beiratkozási programja keretében. A partiumi és a délvidéki régiókban most kezdődik az ösztöndíjak átadása.
..
OH: 487 középiskola írt elő központi írásbelit a diákoknak
Idén a középiskolák több mint fele nem tart felvételi vizsgát, és 487 középiskola írta elő a hozzájuk jelentkező tanulók számára a központi írásbeli vizsgákon való részvételt - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel. A hivatal honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeliket szervező intézmények listáját, jelentkezni december 9-ig lehet.
..
Idén is nyílt napokkal várják az érdeklődőket az MTA kutatóhelyei
Színes programokkal, laborlátogatásokkal és előadásokkal várják az érdeklődőket hétfőtől öt napon át a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatának intézményei a magyar tudomány ünnepe programsorozat Kutatóhelyek tárt kapukkal rendezvényein.
..
A külhoni szakképzési programról tanácskozott a Máért gazdaságfejlesztési szakbizottsága
A 2015 a külhoni magyar szakképzés éve program eddigi előkészületeit és a kapcsolódó feladatokat mutatta be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) gazdaságfejlesztési és önkormányzati szakbizottsága csütörtöki budapesti ülésén.
..
Őszi érettségi - véget értek az emelt szintű szóbelik, kezdődnek a középszintű vizsgák
Véget értek az őszi érettségi szezon emelt szintű szóbeli vizsgái, november 17-én pedig megkezdődnek a középszintű szóbelik - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.
..
A Semmelweis Egyetem vezeti az idei felsőoktatási rangsort
A Semmelweis Egyetem (SE) vezeti a HVG friss felsőoktatási rangsorát, megelőzve az évek óta a lista élén álló Eötvös Loránd Tudományegyetemet. Az Eduline oktatási szakportál szerdán közzétett összegzése szerint a karok versenyében az orvos-, a bölcsész- és a természettudományi karok vezetnek.
..
Keresik az év ifjú könyvvizsgálóját
Péntekig adhatják be pályázataikat az egyetemisták és főiskolások az EY Inside Audit Championship2014 esettanulmány-versenyre. A programban minden évben az ország legjobb ifjú könyvvizsgáló-jelöltjeit választják meg. A nyolcszázezer forintos összdíjazású esettanulmány-versenyben kétfős csapatok jelentkezését várják, a leadási határidő 2014. november 14-e.
..
A fejlődés záloga a minőségi felsőoktatás
A minőségi felsőoktatás és kutatás-fejlesztés megteremtését nevezte a következő időszak legfontosabb feladatának Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Informatika a társadalomért című konferencia második napján, pénteken Balatonfüreden.
17. oldal / összesen: 46