2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
16. oldal / összesen: 46
..
Több diplomásra van szükség, nem több hallgatóra
A felsőoktatási államtitkár szerint több diplomásra van szükség, nem arra, hogy minél több, diplomát nem szerző hallgató legyen a felsőoktatási intézményekben.
..
A Rákóczi Szövetség az idén is meghirdeti a beiratkozási ösztöndíjpályázatot
A Rákóczi Szövetség az idén is meghirdeti beiratkozási ösztöndíjpályázatát a 2015/2016-os tanév magyar iskolakezdői számára Szlovákia területén - közölte a szövetség az MTI-vel.
..
A panaszok jelentős része továbbra is a köznevelés területéről érkezett
A tavalyi esztendőben is a panaszok jelentős hányada a köznevelés területéről érkezett az oktatási jogok biztosának hivatalához - derül ki Aáry-Tamás Lajos 2013. évi beszámolójából.
..
Több a tanuló és a tanár is az általános iskolákban
Az általános iskolai nappali rendszerű oktatásban résztvevő tanulók száma ezerrel, a pedagógusoké ezernyolcszázzal emelkedett az előző tanévhez képest; az általános iskolákban jelenleg kevesebb mint tíz diák jut egy tanárra - egyebek mellett ez derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Köznevelés-irányítási Főosztályának a kormány honlapján csütörtökön közzétett gyorsjelentéséből.
..
Alacsonyan marad a diákhitel kamata
Stabilan alacsony marad diákhitel-konstrukció kamata - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.
..
Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana
Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana a 2015/2016-os tanévben és a nyolcszázat közelíti azon hallgatók száma, akiket ebben a képzési formában fogadni tudnak - mondta a felsőoktatásért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
..
Köznevelési államtitkárság: megmarad az alapítványi iskolák támogatása
A köznevelési államtitkárság valamint az alapítványi és magániskolák képviselője között történt tárgyalásoknak megfelelően jövőre is fennmarad a jelenlegi 100 százalékos átlagbér alapú támogatás a magánfenntartású iskoláknál - közölte az államtitkárság hétfőn az MTI-vel.
..
Jelentősen nő az ingyenes étkeztetésben részesülő gyermekek száma
A kormány jelentősen kiterjeszti az ingyenes étkeztetésben részesülő gyermekek körét, a feladatra fordítható összeg pedig jövőre megközelíti a 60 milliárd forintot - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.
..
A duális szakképzés sikere az összefogásban van
A duális rendszerű szakképzés sikerének kulcsa az összefogásban van, kellenek hozzá olyan cégek, amelyek felismerik, hogy érdekükben áll bekapcsolódni a tanulóképzésbe, és kellenek hozzá olyan oktatási intézmények is, amelyek képzési palettájukat átalakítva elsősorban a hiányszakmára összpontosítanak - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára szerdán Csepregen.
..
A Felsőoktatási Kerekasztal véglegesítette a felsőoktatási stratégiát
Elfogadta a felsőoktatási stratégiát pénteki ülésén a Felsőoktatási Kerekasztal, a módosított dokumentumban nagyobb hangsúllyal szerepel a tehetséggondozás, a bölcsészet- és társadalomtudományok képzési területe, bekerült a bérrendezés kérdése, illetve a feladatközpontú és kreditalapú finanszírozás bevezetése.
A diákoknak otthon is ingyenes a Microsoft Office használat
A közoktatásban résztvevő diákok december 4-től otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
..
Módosulhat a Klikről szóló kormányrendelet
Módosulhat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló kormányrendelet, a január elsejétől várható változtatások célja - a kormany.hu oldalon közzétett előterjesztés szerint - a kiszámíthatóbb, eredményesebb és gazdaságosabb működés.
..
Keddig lehet jelentkezni középfokú központi írásbeli felvételire
December 9-éig jelentkezhetnek az általános iskolások központi írásbeli felvételi vizsgára. Az erre szolgáló jelentkezési lapot abba a középiskolába kell eljuttatni, amelyben a diák szeretné megírni az írásbeli feladatokat.
16. oldal / összesen: 46