2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
15. oldal / összesen: 46
..
A KOSSUTH KLUB A MISKOLCI EGYETEMMEL EGYÜTT SIKERESEN ZÁRTA A MEGÚJULÓ ENERGIÁKKAL ÉS FENNTARTHATÓSÁGGAL KAPCSOLATOS PROGRAMJÁT
A TIT Kossuth Klub Egyesület és konzorciumi partnere, a Miskolci Egyetem több mint 136 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében, Tudomány mindenkinek – A megújuló energiákkal és fenntarthatósággal kapcsolatos hazai eredmények disszeminációja címmel. A 2 éves projekt időtartama alatt a következő projektelemek valósultak meg: (1) a roadshow tematika keretében a szervezők 6 helyszínen több mint 10 000 érdeklődőt bevonva népszerűsítették a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, energiahatékonysággal kapcsolatos ismereteket. (2) A tudományos disszeminációs technikák elsajátítására vonatkozó képzések valósultak meg a Miskolci Egyetemen. (3) Szabadegyetemi előadássorozatok keretében 3 vidéki helyszínen 56 kurzus került lebonyolításra. (4) A projekt keretében létrejött a magyar tudományos kutatási eredményeket közérthetően kommunikáló Tezaurusz rendszer.
..
Ingyenes szociális képzésen vehet részt másfélezer szakember
Ingyenes képzést indít mintegy ezerötszáz szociális szakember számára a kora gyermekkori intervenció témakörében a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet.
..
Vasárnapig lehet benyújtani a felsőoktatási felvételi kérelmeket
Vasárnapig lehet jelentkezni a www.felvi.hu oldalon keresztül a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre valamint felsőoktatási szakképzésekre. A diákok összesen öt helyet jelölhetnek meg.
..
Péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba
Az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során - közölte az Oktatási Hivatal.
..
Cél az erős tanítói rend
Az emberi erőforrások minisztere szerint a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj a jövő pedagógustársadalmának egyik alapja.
A jövő héten újraindul a Ludovika Szabadegyetem
Jövő kedden újraindul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Szabadegyetem elnevezésű, a lakosság számára is nyitott rendezvénysorozata.
..
Diákhitel Központ: már 40 éves korig igényelhető a kölcsön
Több ügyfélbarát módosítás is hatályba lépett a diákhitelekkel kapcsolatban februártól; a Diákhitel Központ MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint változás egyebek között, hogy már 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, akár 11 tanulmányi félévre.
..
Nyílt napokat tart az ELTE
Csütörtökön és pénteken nyílt napokat tartanak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE), ahol számos program mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a karok képzési kínálatával.
..
A kormány elutasítja és elítéli a jogellenes elkülönítést
A kormány elutasítja és elítéli a jogellenes elkülönítést, elkötelezett a minőségi, esélyteremtő oktatás feltételrendszerének fejlesztése mellett - közölte a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.
..
Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat
Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon.
..
Csütörtökön határozzák meg a keresztféléves ponthatárokat
Várhatóan csütörtökön határozzák meg az idei keresztféléves felvételi pontszámait, amelyeket a www.felvi.hu oldalon hoznak nyilvánosságra.
..
A középiskolások könyvesboltokban vegyék át tankönyveiket!
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szerint ésszerű lenne, ha a középiskolásoknak és a középfokú oktatásban részt vevő diákoknak könyvesboltokban kellene átvenniük a tankönyveket.
TiJöttök! újratöltve
Idén első alkalommal hirdeti meg a nagy sikerű TiJöttök! Program folytatásaként innovációs projekt versenyét az Entrepreneurship Foundation Hungary – EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány (EFH). Magyarországon eddig egyedülálló módon az állami, civil és az üzleti szféra hármas összefogásának és támogatásának köszönhetően feltárásra, bemutatásra és díjazásra kerülnek azok az innovatív projektek, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak majd a nemzetgazdaság versenyképességéhez, illetve a magyar technológiaexport növekedéséhez. A program a Miniszterelnökség fővédnökségével valósul meg.
15. oldal / összesen: 46