2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
14. oldal / összesen: 46
..
30 milliárdot lehet megtakarítani a PPP-konstrukció kivezetésével
A felsőoktatási államtitkár szerint mintegy 30 milliárd forintot lehet megtakarítani a PPP-konstrukciók kivezetésével a következő években. Erről Palkovics László beszélt az MTI-nek adott interjúban, ahol kitért arra is, hogy a kancellári rendszer kifejezetten sikeres, az intézmények működése stabil, és hogy külföldön dolgozó orvosokat csábítanának haza oktatni.
..
Szerdán tartják a kompetenciamérést az iskolákban
Szerdán tartják a kompetenciamérést az iskolákban, ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg - közölte az Oktatási Hivatal (OH).
..
Érettségi - Sipos Imre: több mint 79 ezren vizsgáznak, a magyar feladatok megoldását délután közzéteszik
Több mint 79 ezer végzős középiskolás érettségizik idén - közölte Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában.
..
A jövő héten a kormány elé kerülhet a felsőoktatás átalakítása
A jövő szerdai ülésén már biztosan tárgyalni fog a felsőoktatás átalakításáról a kormány - mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kormányszóvivő hétfőn reggel.
..
A felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelték egyetemi hallgatók a fővárosban
A felsőoktatási törvény tervezett módosításának visszavonását és minden érintett bevonásával teljes körű, érdemi egyeztetést követeltek egyetemi hallgatók és oktatók a fővárosban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt szerda este tartott tüntetésen.
..
Egyetlen felsőoktatási intézmény stabilitását sem veszélyezteti a képzések átalakítása
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) elszomorítónak tartja, hogy a felsőoktatási képzésekről folyó szakmai tárgyalásokba ismételten beavatkozik a pártpolitika, és a hallgatók teljes félrevezetésével olyan demonstrációk szervezését gerjeszti, melyek ellehetetleníthetik a higgadt párbeszédet - közölte a felsőoktatási államtitkárság.
..
A fiataloknak olyan szakmához kell jutniuk, amellyel el tudnak helyezkedni
A kormány fontosnak tartja, hogy a jövőben a fiatalok olyan szakmához juthassanak, amellyel el tudnak helyezkedni, és amellyel el tudják tartani magukat, családjukat - mondta Varga Mihály Vácon egy új autószerelő tanműhely átadásán csütörtökön.
..
A középiskolákban tanítani kell a pénzügyi-gazdasági ismereteket
Tantárgyi keretek között 2016 őszétől minden diák tanulhasson magasabb szintű pénzügyi, gazdasági ismereteket - ezt a kormányzati törekvést fogalmazta meg előadásában Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten a PénzSztár konferencián amelyet a Tas-11 Kft. és Budapesti Gazdasági Főiskola közösen rendezett.
..
10-15 százalékkal csökkenhet a szakképesítések száma 2016-tól
A tervek szerint 10-15 százalékkal csökkenhet a megszerezhető felsőoktatási szakképesítések száma a 2016-os felvételi eljárástól kezdődően - mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár az MTI-nek. Kormánydöntés májusban várható, az idei felvételizőket nem érintik a változások.
..
Tankönyvfejlesztési felhívást tett közzé az emberi erőforrások minisztere
Tankönyvfejlesztési felhívást tett közzé az emberi erőforrások minisztere szerdán. A kormany.hu oldalon olvasható dokumentum szerint az iskolák részére megrendelhető könyvekkel kívánják elősegíteni a minőségében és tartalmában is megújított tantervi szabályozást.
..
ELTE: nem történt szabálytalanság az ösztöndíjak felosztásakor
Az ELTE szerint bár néhány kirívó esetben egy-másfél milliós ösztöndíjtételeket is kifizettek, nem merült fel a törvénytelenség gyanúja, a rendelkezésre álló keret felosztása minden esetben a jogszabályi előírások és az egyetemi szabályzatok szerint történt és történik.
..
Nincs változás a tanulói kompetenciák fejlődésében
Nincs változás a diákok kompetencia eredményeiben: a tanulók képességei matematikából a 6-ról a 8 évfolyamra jelentős mértékben fejlődnek, míg a 8-ról a 10. osztályra kevésbé - egyebek között ez derül ki a tavalyi országos kompetenciamérés eredményeiből, amelyek pénteken jelentek meg.
..
10 hihetetlen dolog, amit nem tudtál az online nyelvtanulásról
Az internetet nem csak szórakozásra lehet használni, ez már régóta köztudott. Sokan ott intézik hivatalos ügyeiket, azon keresztül dolgoznak – és egyre többen választják az online tanulás adta lehetőséget is. Ezen a téren pedig az internet leginkább a nyelvoktatásra alkalmas. Hogy miért? Ezt szedte össze nekünk az ország legtapasztaltabb online nyelviskolája, a PontKom Nyelviskola.
14. oldal / összesen: 46