2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
13. oldal / összesen: 46
..
Pótfelvételi - Szerdán hozzák nyilvánosságra a ponthatárokat
Szerdán hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a közel 8200 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
..
A jó szakképzési rendszer a versenyképesség feltétele
A jó szakképzési rendszer a versenyképesség alapvető feltétele, erősíti az adott ország tőkevonzó képességét, a rossz pedig gyengíti - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a WorldSkills rendezvényen Sao Paulóban azt követően, hogy Tállai Andrással, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkárával helyi idő szerint csütörtökön felkereste a rendezvény helyszínét.
..
Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire
Augusztus 10-ig és kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy akik az idén nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.
..
Nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este.
..
Újragondolták az egyetemi abszolutóriumi szabályozást az ombudsman ajánlásai alapján
Az ombudsman kezdeményezésével összhangban az abszolutórium kiadásával kapcsolatban hatályon kívül helyezték az "aggályos" kormányrendeleti előírásokat és új, egyértelmű szabályokat fogalmaztak meg. Székely László ugyanakkor tájékoztatást kért arról, mikor adják ki az abszolutóriumot azoknak a hallgatóknak, akiket kedvezőtlen helyzetbe hoztak a felsőoktatási intézmények előírásai.
..
A felsőoktatásban tanulók létszámának növelésével csökkentené a fiatalok elvándorlását a DK
A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy a fiatalok elvándorlásának megállítása érdekében csökkentse le a tandíjakat és nyissa ki az egyetemeket a tehetséges, de szegényebb sorsú diákok előtt is - közölte az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
..
Felsőoktatási felvételi - Csütörtökig lehet a hiányzó dokumentumokat benyújtani
Csütörtökig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét.
..
HÖOK: átfogó javaslatcsomag a hallgatói ösztöndíjak rendezésére
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) átfogó javaslatcsomagot dolgoz ki a hallgatók ösztönzésére, amely magában foglalja majd a hallgatói ösztöndíjak rendezését is - mondta Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.
..
Megjelent az Út a diplomához program idei pályázata
Megjelent a hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítását, felsőfokú végzettséghez jutásának támogatását szolgáló Út a diplomához program idei pályázata, amelynek kerete 210 millió forint - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Fonyódon.
..
1,6 milliárd forint támogatás az Óbudai Egyetem kollégiumának felújítására
A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja az Óbudai Egyetem jelenleg üresen álló Kandó Kálmán Kollégiumának felújítását - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.
..
70 ezerre kívánják növelni a duális szakképzésben résztvevők számát
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt várja, hogy négy év alatt a jelenlegi 50 ezerről 70 ezerre nő a duális szakképzésben résztvevő diákok száma - jelentette ki a tárca szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.
..
Jogszabályváltozások - A rezidensképzésben központi foglalkoztatás és finanszírozás lép életbe
A július 1-jén életbe lépő, az új egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről (rezidensképzésről) szóló rendelet értelmében a rendszerbe újonnan belépők foglalkoztatása központi rendszerben történik, és valamennyi rezidens illetményét (a jogszabály szerinti járulékokkal együtt) központi költségvetési forrásból biztosítják.
..
Július 9-ig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni a felsőoktatási felvételi eljárásban
Július 9-ig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni, illetve az adatokat módosítani az idei felsőoktatási felvételi eljárásban. A ponthatárokat július 23-án hozzák nyilvánosságra.
13. oldal / összesen: 46