2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
12. oldal / összesen: 46
..
Az egyetemi hallgatók mobilitását ösztönző programot indít az Emmi
A magyar főiskolai és egyetemi hallgatók mobilitását ösztönző programot indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - jelentette be Palkovics László, a tárca felsőoktatásért felelős államtitkára hétfői, a Budapesti Gazdasági Főiskolán tartott sajtótájékoztatóján.
..
Sikerrel zárult az erőforrás szociális szövetkezet inkubátorház projektje
Szeptember 30-án lezárult az Erőforrás Szociális Szövetkezet által létrehozott “Mobil Inkubátorház projekt. A 2014 nyarán útnak indított projekt keretében összesen 40 önkormányzat, környező főiskolák és egyetemek, valamint több száz helyi vállalkozó gazdagodott munkaerő-piaci ismeretekkel. A program segítségével 15 álláskereső pályakezdő fiatal jutott munkához az elmúlt másfél év folyamán.
..
Csaknem 1300 ügy indulhat állami ösztöndíj visszatérítésére
Az Oktatási Hivatalnál (OH) jelenleg csaknem ezerháromszáz, állami ösztöndíj visszatérítésére irányuló ügy vár indításra - közölte a hivatal.
..
Változások lehetnek a doktori képzésben
A doktori képzés kétéves képzési szakaszból és kétéves doktorjelölti szakaszból állna, és emelkedhet a doktori ösztöndíj összege - a többi között ezt tartalmazza a nemzeti felsőoktatási törvény doktori képzéssel összefüggő módosítása, amelynek tervezetét a kormany.hu oldalon tették közzé.
..
Jelentősen csökkent a felsőoktatási intézmények időarányos adóssága
A felsőoktatási államtitkár szerint helyes döntés volt a kancellári rendszer bevezetése, jelentősen csökkent a felsőoktatási intézmények időarányos, ki nem fizetett adósságállománya.
..
Október elsejéig lehet pályázni az Erasmus+ program keretében
Október elsejéig még egymillió euróra, azaz több mint 300 millió forintra lehet pályázni az Erasmus+ program ifjúsági részében - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
..
Befejeződött az Audi Hungaria Iskola bővítésének első üteme Győrben
Befejeződött az Audi Hungaria Iskola felújításának első üteme Győrben, az ötmilliárd forintos fejlesztés révén 2017 szeptemberére az óvodai neveléstől a tizenkettedik évfolyam végéig bővül az oktatási struktúra az intézményben
..
Több mint 13 ezer felnőtt jelentkezett eddig az ingyenes második szakképzésre
Eddig 13 500 felnőtt jelentkezett az államilag finanszírozott második szakképesítés megszerzésére; a lehetőség mindenki előtt nyitva áll, kortól függetlenül - közölte Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a tárca hétfői közleménye szerint.
..
Az állam két OKJ-s szakma megszerzését is támogatja
Szeptembertől még többen kaptak esélyt arra, hogy piacképes végzettséget szerezzenek - a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára ezzel kapcsolatban elmondta: az állam már nemcsak egy, hanem két OKJ-s szakma megszerzését is támogatja, ha a tanulmányokat az iskolarendszerben végzi a tanuló.
..
Több mint 550 millió forintot fizettek ki a nevelő-oktató munkát segítőknek, technikai dolgozóknak
Több mint 550 millió forintot fizettek ki a nevelő-oktató munkát segítőknek és technikai dolgozóknak a pedagógusok sztrájkbizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága megállapodása alapján.
..
Alkalmazott tudományok egyeteme lehet a Budapesti Gazdasági Főiskola
Alkalmazott tudományok egyetemévé válhat a Budapesti Gazdasági Főiskola a közeljövőben az új felsőoktatási törvény alapján, amitől az intézmény a nemzetközi kapcsolatok bővülését és elsősorban a külföldi hallgatók létszámának növekedését várja - közölte Sándorné Kriszt Éva rektor
..
Változások a felsőoktatásban szeptembertől
Életbe lép az új felsőoktatási képzési jegyzék, az egyetemek és a főiskolák mellé pedig egy új intézményi forma, az alkalmazott tudományok egyeteme is csatlakozik a felsőoktatási törvény szeptembertől hatályosuló változásai alapján.
..
Akár ezerfős is lehet az Oktatási Hivatal
Ezerfősre is duzzadhat a feladatátvételek és az átszervezés végére az Oktatási Hivatal (OH) Maruzsa Zoltán miniszteri biztos szerint. Van egy másfél milliárd forintos tartalék, ez biztosan elegendő lesz a szervezeti integrációval kapcsolatos egyszeri kiadásokra - mondta az OH megbízott vezetője a Magyar Hírlapnak.
12. oldal / összesen: 46