2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
11. oldal / összesen: 46
..
Erasmus+ tájékoztató napokat tartanak novemberben
Az Erasmus+ programhoz kapcsolódva pályázatíró szemináriumokat és pályázat-előkészítő rendezvényeket tart novemberben a Tempus Közalapítvány.
..
Esélyegyenlőséget teremt az oktatásban a KLIK
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK)támogatja a hátrányos helyzetű térségek iskoláinak szakmai és módszertani előrelépését. Egyéni pedagógiai módszerek és felzárkóztató technikák valamint korszerű oktatási eszközök széles palettájának alkalmazásával minden gyermek számára igyekszik megteremteni annak esélyét, hogy versenyképes tudással a birtokukban hagyják el az iskolapadot.
..
Országos önképzőkör – tanárok tízezrei tanulnak egymástól
Több száz bekapcsolódó iskola, négyezernél is több szakmai program és közel ötvenezer résztvevő pedagógus – ez a KLIK „Köznevelés az iskolában” projektje módszertani innovációs moduljának eddigi mérlege. A köznevelés módszertani gyakorlatát megújító program a második tanévébe lépett.
..
Tehetséges fiatalokat mentorál a HÖOK
Tehetség-mentorprogramot indít a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a kiemelkedő képességű középiskolai tanulók elérésére és támogatására. A programba bekerülő fiatalok pályáját felsőoktatási tanulmányuk során tovább segítik - közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.
..
Pedagógusminősítés: november 30-ig kell a portfóliókat feltölteni
November 30-ig kell feltölteniük portfóliójukat azoknak a pedagógusoknak, akik érintettek az oktatásért felelős miniszter által kiadott 2016. évi minősítési terv pedagógus I. vagy pedagógus II. fokozatát megcélzó minősítési eljárásban.
..
A HÖOK 9 milliárd forinttal emelné a hallgatói ösztöndíjra fordított összeget
Kilencmilliárd forinttal javasolja megemelni a hallgatói ösztöndíjakra fordított évi huszonegy milliárd forintos összeget a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).
..
Elindult a keresztféléves felsőoktatási eljárás
Megkezdődött csütörtökön a keresztféléves felvételi eljárás a 2016 februárjában induló felsőoktatási képzésekre - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft.
..
Diákhitel Központ: Hajrá jövő! - Országos fórum indul a továbbtanulásról
Országos tájékoztató programsorozatot indít a továbbtanulásról a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ, az első előadás október 15-én lesz Budapesten.
..
A kormány újabb béremelést tervez a felsőoktatásban 2018-ban
A kormány egy újabb béremelési csomagot tervez a felsőoktatásban 2018-ban, és azt már azokra is kiterjesztené, akiket a 2016 januári béremelés még nem érint - erről a felsőoktatási államtitkár beszélt pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
..
Már 23 ezren jelentkeztek az ingyenes hivatásossofőr-képzésre
Már 23 ezren jelentkeztek az állami finanszírozású hivatásos gépjárművezetői képzésre, amely során hatezer ember kap lehetőséget a tanfolyam elvégzésére és elhelyezkedésre - tájékoztatta a program egyik szervezője, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete.
..
Tovább kell növelni a pénzügyi ismeretek oktatását a köznevelésben
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint tovább kell növelni a pénzügyi ismeretek oktatási köznevelésben, mert az eddig sikeresen lezajlott programok tapasztalatai alapján szükség és igény is van rá.
..
Őszi érettségik - Pénteken kezdődnek a vizsgák
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2015/2016-os tanév őszi érettségi vizsgaidőszaka. November 20-ig 157 helyszínen 9042-en adnak számot tudásukról.
..
A felsőoktatási átalakítás egyik célja a munkaerőpiac igényeinek kiszolgálása
A felsőoktatás átalakításának egyik legfontosabb célja, hogy a munkaerőpiac igényeit kiszolgálja, de óvatosan kell eljárni, hiszen annak, amit most teszünk, csak 10-15 év múlva érződik majd igazán a hatása - jelentette ki a felsőoktatásért felelős államtitkár Sárváron.
11. oldal / összesen: 46