2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Oktatás
Keresés
10. oldal / összesen: 46
..
Még egy hétig lehet idén Diákhitelt igényelni
Még egy hétig lehet idén Diákhitelt igényelni, december 15-éig tart az utolsó igénylési időszak - közölte a Diákhitel Központ Zrt.
..
2018 őszére megépülhet a Testnevelési Egyetem új kampusza
A kormány döntése alapján több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új kampusza, amely 2018 szeptemberére készülhet el.
..
Középiskolai felvételik: december 8-ig lehet jelentkezni a központi írásbelikre
December 8-ig kell jelentkezniük azoknak az általános iskolai tanulóknak, akik középiskolai felvételihez központi írásbeli vizsgát szeretnének tenni.
..
Eredményes a külhoni magyar szakképzés éve program, jövőre a fiatal vállalkozókat segítenék
A nemzetpolitikai államtitkár szerint eredményes volt az idei évre meghirdetett külhoni magyar szakképzés éve program, a megkezdett fejlesztéseket folytatni kívánják, és jövőre a fiatal vállalkozókat szeretnék segíteni.
..
Szigorodhat a magán- és alapítványi iskolák szabályozása
Szigorodhat a magán- és alapítványi iskolák szabályozása, ugyanis az elmúlt időszakban több szabálytalanságra is bukkantak az ellenőrzések során - mondta Czunyiné Bertalan Judit .
..
Oktatói életpályamodellt dolgoz ki az ELTE
Az idei akadémiai év végére befejezi az ELTE az oktatói életpályamodell kidolgozását, amely teljesítménymutatók alapján differenciált bérezést tesz lehetővé - közölte a felsőoktatási intézmény.
..
Nemzetközi karrier vár a legtehetségesebb joghallgatókra
Ismét a legrátermettebb joghallgatókat keresi a Baker & McKenzie. A nemzetközi ügyvédi iroda világszerte meghirdetett versenyén a tíz legtehetségesebb fiatal jogász kiemelkedő nemzetközi gyakorlati lehetőséghez jut. A pályázat leadási határideje 2015. december 18.
..
Elfogadták a felsőoktatási intézmények intézkedési terveit
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elfogadta az egyetemek és főiskolák - a számvevőszéki ellenőrzések megállapításai és javaslatai alapján készített - intézkedési terveit.
..
Ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a felsőoktatási intézmények listáját
Ismét a Semmelweis Egyetem áll az élen a felsőoktatási intézmények között a HVG legújabb rangsorában.
..
Elfogadták a pedagógus kar etikai kódexét
A jogszabályban előírt minősített többséggel elfogadta a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlése szombaton a kar etikai kódexét - közölte Horváth Péter.
..
Pályaorientációs teszttel segíti a középiskolásokat az SZTE
Saját fejlesztésű képzési orientációs tesztet készített a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a középiskola befejezéséhez közel álló diákoknak, ezzel segítve őket a számukra legmegfelelőbb képzési terület kiválasztásában.
..
Az oktatási innováció fontos eleme a duális képzés
Az oktatási innováció fontos eleme a duális képzés - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán a Debreceni Egyetemen (DE), a középiskolai igazgatók és osztályfőnökök fórumán.
..
Egységes tanulmányi rendszer jön létre a felsőoktatásban
Egyesül a két nagy felsőoktatási tanulmányi rendszer, a Neptun és az Egységes Tanulmányi Rendszer (ETR).
10. oldal / összesen: 46